Ryanair uvodi potpuno besplatne letove do 2026. godine

Na Airport Operators Association konferenciji koja se održavala u Lonodonu, direktor niskobudžetne zrakoplovne kompanije Ryanair, Michael O’Leary, predstavio je svoju  dugoročnu viziju razvoja prijevoza avionima te najavio kako bi karte...

Na Airport Operators Association konferenciji koja se održavala u Lonodonu, direktor niskobudžetne zrakoplovne kompanije Ryanair, Michael O’Leary, predstavio je svoju  dugoročnu viziju razvoja prijevoza avionima te najavio kako bi karte za letove Ryanair-a mogle biti besplatne do 2026.godine.

Da besplatne, a ponudio je i zanimljiv koncept tj. argument kako bi cijeli koncept mogao funkcionirati u praksi. Stvar je ustvari jako jednostavna, Ryanair bi ostvarivao profit tj. zaradu povećanjem prihoda od zračnih luka tj. uzimao bi određeni postotak prihoda od zračnih luka te bi time „kompenzirao“ zaradu koju ostvaruju kroz prodaju karata. ‘Imam viziju kako će u sljedećih pet do deset godina cijene zračnog prijevoza na letovima Ryanair-a biti besplatne. Letovi bi bili popunjeni, a mi bismo zarađivali kroz određeni postotak prihoda koje ostvaruju zračne luke. „ izjavio je Michael O’Leary te dodao kako bi imali postotak prihoda i od maloprodajnih i trgovačkih subjekata koji se nalazi u zračnim lukama. Također, istaknuo je kako je svakako izazov da cijene karata idu prema dolje.

Kada malo razmislimo i gledamo širu sliku i implikaciju ove ideje, s jedne strane, svi bi imali korist i dijelili prihode. Kako bi karte bile besplatne očekuje se kako bi rapidno porastao broj promet putnika, a samim time i potrošnja kako u zračnim lukama tako i na dodatnim uslugama u avionima.

Imperativ je da cijene prijevoza budu što manje, kako bi se povećao broj putnika, dok je cilj uvesti što više dodatnih usluga koje bi se plaćale, kao što je jedna od ideja Michael O’Leary da se uvedu posebno dizajnirana vertikalna sjedala kako bi se povećao prostor tj. kako bi u avion stalo više putnika, kao i naplaćivanje korištenje toaleta u avionu.

Besplatni prijevoza avionom svakako bi bio „game changer“ u cijeloj zrakoplovnoj industriji i imao bi veliki utjecaj na globalno povećanje putnika.

Povezane vijesti: