Uskoro direktna zračna linija između Hrvatske i Japana?

Hrvatska i Japan nastavalju razgovore oko uvođenja redovne zračne linije između dviju zemalja, prenosi portal exyuaviation.com Pregovori se vode oko usvajanja Sporazuma o zračnom prometu, što je preduvjet za...

Hrvatska i Japan nastavalju razgovore oko uvođenja redovne zračne linije između dviju zemalja, prenosi portal exyuaviation.com

Pregovori se vode oko usvajanja Sporazuma o zračnom prometu, što je preduvjet za uspostavu non-stop letova, a prvi krug pregovora održan je prošlog studenog u Tokiju. Japansko ministarstvo vanjskih poslova istaknulo je kako kako se razgovoru nastavljau te kako je postignut određeni okvir do sklapanja Sporazuma o zračnom prometu između dviju zemalja.

Trenutno, najveća japanska zrakoplovna tvrtka All Nippon Airways (ANA), upravlja ljetnim čarterima iz nekoliko gradova do Dubrovnika. Također, Japan Airlines (JAL) razmišlja o servisnoj bazi u istočnoj Europi kroz svoju nedavno osnovanu dugoročnu niskotarifnu zrakoplovnu tvrtku Zipair, što bi se pozicija Hrvatske mogla pokazati kao optimalna lokacija.

Strateški cilj Ministarstva je razviti Hrvatsku kao destinaciju koja je dostupna raznim zrakoplovnim tvrtkama, posebice prije i poslije vrhunca ljetne sezone. Zato se okrećemo prema azijskom tržištu, prvenstveno Koreji, Japanu i Kini, gdje smo koncentriraju se na mnogo naših napora ” ističu iz Ministarstva turizma koje se navodi se u izvješću.

Broj japanskih turista koji posjećuju Hrvatsku stalno raste. Tako je prošle godine zabilježeno ukupno 159.574 turista iz Japana, što predstavlja povećanje od 12,3% u odnosu na 2017. godinu. Većina ih je ostala u Dubrovniku, a slijede Zagreb, Plitvička jezera, Split i Opatija.

POVEZANA VIJEST:

NA LOŠINJU OTVOREN JEDINI OTOČKI JAPANSKI RESTORAN U HRVATSKOJ

Povezane vijesti: