Uskoro izlazi mobilna aplikacija za turističko trčanje – SightRun

Kako bi trkačima koji posjećuju Zagreb omogućili da uživaju u omiljenoj aktivnosti, četvero prijatelja, trkača, zaljubljenika u Zagreb, lani je pokrenulo trkačke razglede grada Zagreba. Pakiranje stvari za put...

Kako bi trkačima koji posjećuju Zagreb omogućili da uživaju u omiljenoj aktivnosti, četvero prijatelja, trkača, zaljubljenika u Zagreb, lani je pokrenulo trkačke razglede grada Zagreba.

Pakiranje stvari za put za jednog trkača znači da će vjerojatno ubaciti i jedan par tenisica, a trkači su takvi, ne odriču se svoje rutine ističe Sandra Bortek osnivačica start up projekta SightRun te dodaje kako dolaskom u novi grad obično ne znaju gdje bi mogli trčati, gdje je sigurno i lijepo. Iako bi voljeli i upoznati grad, često nemaju vremena za jedno i drugo, a gledanje u kartu i trčanje baš i ne idu zajedno. Lako se ugodna i relaksirajuća aktivnost poput trčanja pretvori u stres i strah od gubljenja ili kašnjenja na poslovni sastanak.

Tako nekako ide priča od odlične ideje pa do potrebe za proizvodom tj. mobilnom aplikacijom za trčanje SighRun. SightRun je mobilna aplikacija koja omogućava trkačima da bezbrižno i ugodno trče čak i kada su na putu, a aplikacija sadrži audio trkačke ture koje kombiniraju trčanje s turističkim razgledavanjem te na taj način trkači mogu uživati u trčanju usput upoznavajući novi grad.

Nagrađena startup ideja četvero trkača, SightRun mobilna aplikacija za turističko trčanje uskoro će ugledati svjetlo dana te time ponuditi nešto novo i drugačije na tržištu. SightRun mobilna aplikacija pobjednik je natječaja Startup Factory Zagreb 2016, finalist Zagreb Connect međunarodne startup konferencije, pobjednik pitch natjecanja Women Invest (Women In Adria 2017.) “Nakon što se na mobitel skine odabrana tura, dovoljno je da trkač stavi slušalice i stisne play. Nakon toga mu više nije potreban internet, a mobitel može pospremiti i prepustiti se da ga aplikacija sigurno provede kroz grad.” – rekla nam je Tamara Markotić.

Trkači koji vole trčati sami, nemaju vremena za klasične ture ili pak žele upoznati svoj grad imat će priliku uskoro skinuti i prvu verziju SightRun mobilne aplikacije koja će tijekom lipnja biti dostupna za Android mobilne uređaje. Ture će biti dostupne na hrvatskom i engleskom jeziku, a prvi dostupan grad bit će Zagreb, a nakon njega u aplikaciji će se naći i drugi hrvatski gradovi. “SightRun ne pomaže samo trkačima da upoznaju novu destinaciju, već i destinaciju predstavlja kao “Runner’s Friendly”. Turističko trčanje je novi turistički proizvod. Svjedoci smo popularnosti trčanja u Hrvatskoj. Nema potrebe da se trkač odriče svoje omiljene aktivnosti samo zato što je u novome gradu. Ipak, SightRun aplikacija je prilika i za lokalne trkače da upoznaju svoj grad na jedan sasvim novi način.” – dodala je Sandra Bortek.

Tim koji radi na projektu lani je započeo trkače ture u gradu Zagrebu pod nazivom RunZagreb, a svojim turama nadopunili su turističku ponudu grada te tako predstavljaju Zagreb (i Hrvatsku) kao trkačku destinaciju. Što drugo dodati nego – podržite prvu hrvatsku trkačku aplikaciju te se prijavite na njihovim stranicama www.sightrun.com i popratite ih na društvenim mrežama Facebook i Instagram @SightRunApp.

 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN