Uvodi se cjelogodišnja aviolinija Rijeka – Munchen

U Ministarstvu turizma jučer je održana 47. sjednica Turističkog vijeća. Odlukom Turističkog vijeća osigurana su dodatna sredstva za provedbu strateških marketinških kampanja na emitivnim tržištima u 2019. godini za...

U Ministarstvu turizma jučer je održana 47. sjednica Turističkog vijeća.

Odlukom Turističkog vijeća osigurana su dodatna sredstva za provedbu strateških marketinških kampanja na emitivnim tržištima u 2019. godini za oglašavanje u suradnji s Croatiom Airlines i TZ Kvarnera koja za ovu suradnju osigurava sredstva u jednakom iznosu kao i HTZ.

Riječ je o sredstvima koja će pomoći uspostavu cjelogodišnje aviolinije Rijeka- Munchen. Do sada je putem Croatia Airlinesa Rijeka bila povezana s München-om četvrtkom i nedjeljom od 28.10.2018. do 30.3.2019., a sukladno novim financijskim sredstvima postavljeni su temelji da spomenuta aviolinija postane cjelogodišnja.

Zračna luka Rijeka 2018. godinu obilježila je kao godinu u kojoj je oborila sve povijesne rekorde, ostvarivši ukupan promet od 183.606 putnika ( rast od 30% ) što predstavlja najveći postotni porast prometa od svih zračnih luka u Hrvatskoj. Zračna luka Rijeka u siječnju ove godine već je potvrdila četiri nova avioprijevoznika za ljetnu sezonu 2019. godine, Lufthansu, Voloteu i TUI koji će letjeti na 3 nove destinacije ( London Gatwick, Manchester i Marseille ).

Također, potvrđen je i dolazak Air Serbie u Zračnu luku Rijeka, te se tako od lipnja uvodi direktna linija Rijeka – Beograd


Vijesti: