Valamar Riviera ostvarila rast prihoda od 18 posto

Valamar Riviera dd objavila je kako je lani ostvarila neto dobit od 105,3 milijuna kuna, što je dvostruko više u odnosu na 2014. Ukupni prihodi u odnosu na isto...
Foto: Facebook Valamar RIviera

Valamar Riviera dd objavila je kako je lani ostvarila neto dobit od 105,3 milijuna kuna, što je dvostruko više u odnosu na 2014. Ukupni prihodi u odnosu na isto razdoblje prethodne godine porasli su na 1,3 milijarde kuna što predstavlja rast od odličnih 18 posto. Osim velikog investicijskog ciklusa od 358 milijuna kuna u prošloj godini, Valamarova najveća investicija Valamar Isabella Island Resort, također je ispunila sva očekivanja i isporučila izvrsne rezultate u svojoj prvoj sezoni.

Odlični financijski pokazatelji rezultat su dugogodišnjeg kontinuiranog ulaganja i restrukturiranja, dok je u 2015.godini Valamar Riviera d.d. imala 11 posto više noćenja, kao i porast prosječne cijene od sedam posto.  “Odlični poslovni rezultati u 2015. godini rezultat su sinergije nekoliko važnih čimbenika – povećanja operativne efikasnosti uslijed reorganizacije i restrukturiranja poslovanja, značajnih ulaganja u portfelj i usluge koja su potaknula snažan rast, akvizicije društava u destinaciji Baška te općenito vrlo dobre turističke sezone, čime je stvorena dodana vrijednost za dioničare rastom tržišne kapitalizacije za 20 posto“, ističe Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere.

Valamar Riviera d.d. svojim novim investicijama, ponajviše akvizicijom Hotela Baška na otoku Krku postala je najveća turistička grupa po kapacitetu u Hrvatskoj koja uključuje 30 hotela i 13 kampova, u koje dnevno može smjestiti oko 48 tisuća gostiju.

Foto: FB Valamar

Foto: FB Valamar

 Valamar Riviera ove godine investira preko 262 milijuna kuna

Valamar Riviera ove godine ulaže oko 87 milijuna kuna u vodeći kamp Lanternu, kako bi se podigla kategorizacija kampa na četiri zvjezdice. Ovaj je kamp član udruženja Leading Camping Europe i dobitnik je niza nagrada za kvalitetu, uključujući nagrade ADAC/ANWB za najbolji kamp za 2013., 2014., 2015. i 2016. godinu. Valamar Riviera investirat će ove godine ukupno 262 milijuna kuna u povećanje kvalitete portfelja hotela, apartmana i kampova u destinacijama od Istre i otoka Krka do Dubrovnika, a ulaganja su fokusirana na nove sadržaje, restorane i plaže.

„Ulaganje Valamar Rivijere u kamp Lanterna predstavlja ujedno i najveće ovogodišnje pojedinačno ulaganje u kamping u Republici Hrvatskoj. Konverzija kampova u moderne kamping resorte više kvalitete, koji ciljaju na goste bolje platežne moći, jedan je od ključnih potencijala rasta i razvoja hrvatskog turizma. Stoga, smatramo ohrabrujućim najave resornog ministarstva o smanjenju stope PDV-a na usluge smještaja te rješavanje statusa turističkog zemljišta što će omogućiti povećanje ulaganja, posebno u kampove, gdje neriješeno pitanje turističkog zemljišta predstavlja ključno ograničenje“ – zaključio je Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere.

Povezane vijesti: