Valamar Riviera pozvala sve svoje djelatnike da se uključe u projekt „Elements of AI“

Valamar Riviera je pozvala sve svoje djelatnike da se uključe u projekt „Elements of AI“, koji se smatra najboljim programom za svladavanje osnova o umjetnoj inteligenciji na svijetu.  Ovu...

Valamar Riviera je pozvala sve svoje djelatnike da se uključe u projekt „Elements of AI“, koji se smatra najboljim programom za svladavanje osnova o umjetnoj inteligenciji na svijetu. 

Ovu je besplatnu edukaciju pokrenula Finska u suradnji s Europskom komisijom u cilju povećanja znanja o umjetnoj inteligenciji i približavanja tematike široj javnosti, a Hrvatska je prva zemlja u regiji koja je prevela tečaj i učinila ga dostupnim građanima. „Elements of AI“ je razvilo Sveučilište u Helsinkiju i tehnološka kompanija Reaktor,  partner za Hrvatsku je Sveučilište u Zagrebu, nositelj projekta je udruga CroAI, dok je komunikacijski partner projekta agencija 404.

Valamar primjenjuje napredne tehnologije u raznim područjima poslovanja kao što su prodaja, marketing i hotelske operacije, ističu iz Valamara te navode kako djelatnicima omogućuju komunikaciju i učenje na digitalnim platformama, unapređuje poslovne procese i njeguje  organizacijsku kulturu koja stalno inovira uz pomoć novih tehnologija.

Valamar kontinuirano ulaže u digitalizaciju i inovacije u poslovanju te je 2018. godine osnovao VALDI, tim za razvoj digitalnih usluga i rješenja koji u Valamaru stoji iza brojnih iskoraka poput self check-ina i automatizacije procesa putem robota. Ove godine kao odgovor na kriznu situaciju u svega par mjeseci VALDI je razvio Valfresco, online trgovinu koja nudi dostavu proizvoda lokalnih OPG-ova i Valamar dobavljača kao i gotovih jela iz Valfresco kužine. Stoga je Valamar objeručke prihvatio Elements of AI i pozvao sve djelatnike da se uključe s ciljem da barem 1% kolega prihvati ovaj izazov i usvoji znanja o umjetnoj inteligenciji, naglasila je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamaru.

Također, Valamar će svim zaposlenicima koji uspješno svladaju tečaj omogućiti daljnji rad na digitalnim projektima te će ih uključiti u svoj Valamar Digital & Innovation tim. Inače, u Valamaru već je u tijeku 50-tak digitalnih projekata i projekata inovacija, od kojih nekoliko primjenjuje tehnologije i umjetne inteligencije.

Besplatni online tečaj Elements of AI

Uključite se i vi. Besplatno je.

Cilj projekta je demistificirati umjetnu inteligenciju, da se što više ljudi potakne da nauče što je umjetna inteligencija, što se sve s pomoću nje može (i što se ne može) te kako da počnu izrađivati metode umjetne inteligencije. Tečajevi su spoj teorije i praktičnih vježbi i mogu se odraditi u vlastitom ritmu.

Prilog: Besplatni online tečaj Elements of AI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN