Valamar zaključio Ugovor o akviziciji u austrijskom Obertauernu

Valamar Riviera potpisala je kupoprodajni ugovor o akviziciji hotela Petersbühel 4* u Austriji, a akvizicija hotela u Obertaurenu predstavlja važan iskorak u širenju poslovanja kompanije izvan Hrvatske. Hotel ima...

Valamar Riviera potpisala je kupoprodajni ugovor o akviziciji hotela Petersbühel 4* u Austriji, a akvizicija hotela u Obertaurenu predstavlja važan iskorak u širenju poslovanja kompanije izvan Hrvatske.

Hotel ima 80 smještajnih jedinica te je na odličnoj lokaciji u zimskoj turističkoj destinaciji Obertauren.Austrija je značajna turistička zemlja za odmorišni turizam s nizom potencijalnih sinergija za poslovanje hrvatskih turističkih kompanija pa je prema tome i logičan izbor za početak internacionalizacije poslovanja.  Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Riviere te dodao “Internacionalizacija poslovanja jedan je od ključnih strateških ciljeva razvoja kompanije u idućem periodu te je ovo važan iskorak u širenju poslovanja kompanije izvan Hrvatske. Austrija ima razvijen odmorišni turizam, posebno zimi, te predstavlja logičan prvi korak u širenju izvan Hrvatske s obzirom na projicirane sinergije u zapošljavanju, operativnom upravljanju te emitivnim tržištima koja su vrlo slična onima koja mi imamo ljeti. Vjerujem da je ovo početak razvoja novog poslovnog modela Valamara koji će dodatno podići vrijednost kompanije za dioničare, ali i stvoriti dodanu vrijednost za ostale dionike kompanije.zaključio je Kukurin.

Valamar je prepoznat kao top poslodavac u turizmu koji zapošljava 6.600 zaposlenika, a u svojih 33 hotela i ljetovališta te 15 kamping ljetovališta duž jadranske obale – od Istre i Kvarnera do Dubrovnika – može smjestiti oko 57.000 gostiju dnevno.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN