Valamaru dodijeljeno najveće priznanje za društveno odgovorno poslovanje – Indeks DOP

Nedavno smo pisali kako je zelena filozofija poslovanja Valamara puno više od samog društvenog odovornog poslovanja, a sada su isto prepoznali i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj te...

Nedavno smo pisali kako je zelena filozofija poslovanja Valamara puno više od samog društvenog odovornog poslovanja, a sada su isto prepoznali i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj te Hrvatska gospodarska komora koji su Valamar Rivieri dodijelili najveće priznanje za društvenu odgovornost za 2019. godinu

Tako je Valamar Riviera osvojila glavnu nagradu Indeksa DOP-a u kategoriji velikih poduzeća.

Indeks društveno odgovornog poslovanja (Indeks DOP-a) vrednuje prakse najuspješnijih poduzeća u Hrvatskoj, uzimajući u obzir sedam ključnih područja – ekonomsku održivost, uključenost društveno odgovornog poslovanja u poslovnu strategiju, radnu okolinu, zaštitu okoliša, tržišne odnose, odnose sa zajednicom te odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava.

Valamar Riviera vodeća je hrvatska turistička kompanija koja kontinuirano ulaže u zaposlenike, proizvode i destinacije uz iznimno visoku brigu o održivom razvoju i društveno odgovornom poslovanju, u koje je u proteklih pet godina uložila više od 400 milijuna kuna, ističe se u opisu nagrade.

U ovoj izazovnoj godini za čitavu ekonomiju, a posebno za turizam, važnost odgovornog poslovanja te kvaliteta odnosa s dionicima bili su presudni za uspješno upravljanje krizom. Valamar je u krizi brzo djelovao s ciljem očuvanja radnih mjesta, likvidnosti i ključnih resursa kako bismo spremno dočekali razdoblje oporavka. U tome smo uspjeli velikim dijelom radi povjerenja djelatnika, dioničara i partnera u dugoročnu održivost našeg poslovanja. Stoga smo izrazito ponosni što smo prepoznati kao najbolja velika kompanija u Hrvatskoj u području društvene odgovornosti i održivog poslovanja“istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove u Valamar Rivieri. 

Kroz program „Dobar posao u Valamaru“ Valamar provodi sustavnu brigu o djelatnicima te je proglašen najpoželjnijim poslodavcem u turizmu u Hrvatskoj i 6. je najbolji poslodavac u Hrvatskoj. 

Valamar je u 2019. godini pokrenuo i cjelovitu edukacijsku platformu za razvoj i obrazovanje zaposlenika pod nazivom Valamar Excellence koja djelatnicima pruža više od 160 tisuća sati edukacije godišnje. Valamar je u 2020. godini očuvao sva radna mjesta kroz program „Pauza, Restart“ koji će nastaviti provoditi do početka naredne turističke sezone uz podršku Vlade i socijalnih partnera. 

U okviru programa „Zeleni Valamar“ u proteklih 5 godina uloženo je oko 97 milijuna kuna, a 100 posto električne energije u Valamarovim hotelima, ljetovalištima i kamping ljetovalištima dolazi iz obnovljivih izvora. Valamar je u razdoblju od nekoliko godina uspio za čak 70 posto smanjiti izravne i neizravne emisije stakleničkih plinova, a implementirao je i niz fotonaponskih elektrana na mnogim turističkim objektima u portfelju. 

U idućem periodu Valamar će i nadalje biti fokusiran na obnovljive izvore energije te suradnju s lokalnim dobavljačima, u čemu je Valamar već i sada važan partner lokalnim proizvođačima putem Valfresco Direkt online trgovine u koju je uključeno više od 100 malih proizvođača i OPG-ova širom Hrvatske. Valamar će nastaviti i s „plastic free“ inicijativom, kroz zamjenu plastične jednokratne ambalaže onom ekološki prihvatljivom, kao i ostalim inicijativama koje imaju za cilj značajno smanjiti ugljični otisak, doprinijeti odgovornom razvoju destinacija i podržati održivi razvoj turizma u Hrvatskoj“, zaključuju iz Valamara. 

POVEZANA VIJEST / / / ZELENI VALAMAR JE PUNO VIŠE OD DRUŠTVENO ODGOVORNOG POSLOVANJA. TO JE VRIJEDNOST, OBEĆANJE I POSLOVNA FILOZOFIJA BREND

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN