Valentina Matešić nagrađena za najuspješnijeg turističkog vodiča zahvaljujući „potragama za blagom“

Zadarska županija je zadnje tri godine bogatija za jedno novo turističko iskustvo. Riječ je o „Potrazi za blagom grada Zadra“ i „Potrazi za blagom grada Nina“,  novog načina vođenja...

Zadarska županija je zadnje tri godine bogatija za jedno novo turističko iskustvo. Riječ je o „Potrazi za blagom grada Zadra“ i „Potrazi za blagom grada Nina“,  novog načina vođenja gostiju kroz navedene gradove u vodstvu turističkog vodiča Valentine Matešić.

Ovim turama, uz zabavu učite i o hrvatskoj povijesti uz pomoć licenciranih vodiča. Rješavanjem zagonetki u gradovima, otkrit ćete lokalnu baštinu koja je zaštićena UNESCO-m. Gradovi koje ćete otkrivati su kulturno, povijesno i arhitektonski izuzetno značajni za Hrvatsku te ćete ih iskusiti iz drugačije perspektive.

U Zadru ćete, između ostalog, otkriti rimski forum i hram, ali i čuti priču o kraljici koja je ovdje živjela. Također, saznat ćete i zašto su Mlečani izgradili zidove oko Zadra. Jedan od zadataka u „potrazi za blagom“ bit će pronalaženje lavova po gradu“, stoji u opisu tura na web stranici. „Nin je poseban po svojoj specifičnoj flori i fauni, no jaka bura ne dopušta svim biljkama da rastu na ovom području, a vi ćete saznati zašto. Otkrit ćemo vam zašto su Rimljani na ovom području bili izuzetno bogati, ali i koje su građevine Hrvati izgradili te koje su brodove koristili u ratu. Nin je poznat kao Hrvatski kraljevski grad jer su kraljevi ovdje okrunjivani

Zahvaljujući odličnom odazivu posjetitelja i velikom uspjehu potraga, Matešić je osmislila i još jednu potragu naziva „Zadar pod UNESCO-m“.

Ono što me zaista veseli je činjenica što potrage nisu namijenjene samo strancima već i našim građanima, što je zaista rijetkost u ovom poslu. Vodila sam mnoge obitelji kako iz grada Zadra tako iz cijele Hrvatske s tim da su škole izuzetno dobro prihvatile iste. S velikom radošću se mogu pohvaliti da sam vodila većinu škola iz zadarske županije, a isto tako mnoge škole iz Istre i grada Zagreba“, izjavila je Matešić.

Ove godine je od grada Zadra, a na prijedlog Turističke zajednice grada Zadra, Matešić proglašena najuspješnijim turističkim vodičem za 2018. godinu te će primiti nagradu „Nasmiješeno sunce“ u kategoriji turistički vodiči.

Više informacija o turama i ovoj odličnoj turističkoj priči pronaći OVDJE.

Vijesti: