Virtualni muzej sa zagrebačkih prozora

Turistička zajednica grada Zagreba ( TZGZ ) pokrenula je kampanju „Sa zagrebačkih prozora“ na Facebook stranici  u  periodu 6. – 19. travnja, te je pozvala sugrađane da pošalju svoje...

Turistička zajednica grada Zagreba ( TZGZ ) pokrenula je kampanju „Sa zagrebačkih prozora“ na Facebook stranici  u  periodu 6. – 19. travnja, te je pozvala sugrađane da pošalju svoje fotografije zagrebačkih kvartova poslikane sa vlastitih balkona, prozora i terasa. 

CIlj kampanje je bio zabilježiti kako izgledaju zagrebački kvartovi kada zagrebčani  „otvore“ vrata svojih dnevnih boravaka.

Kao rezultat završene kampanje TZGZ kreirala je virtualni muzej na svojem LoveZagreb blogu, a kojeg čine više od 300 fotografija iz gotovo svih zagrebačkih kvartova.

Odaziv je bio sjajan i raduje nas da smo, u dva tjedna trajanja kampanje, prikupili puno zanimljivih i lijepih fotografija. Uspjeli smo motivirati naše sugrađane da pronađu nešto lijepo u svemu što nas je snašlo u proteklih mjesec i pol dana te da nam pokažu svoj „pogled“ na Zagreb. Jednako tako, nadamo se da smo sve one koji nas nisu još posjetili, potaknuli da Zagreb uvrste na svoju listu putovanja.“, poručuju iz Turističke zajednice grada Zagreba. 

Virtualnu galeriju možete vidjeti ovdje

Koncert grupe Filmmusicorkestar s krova turističkog autobusa

Prvi koncert s krova turističkog busa ove godine izveo je Damir Urban u Rijeci, a sada je na isti način Turistička zajednica grada Zagreba organizira koncert grupe Filmmusicorkestar koji će se održati sutra ( 28.04 ) s počtekom u 17.00 sati.

S krova turističkog autobusa, popularnog double-deckera, koncert izvesti će grupa Filmmusicorkestar, a na repertoraru biti će set najljepših i svevremenskih zagrebačkih melodija s filmskog platna.

Autobus će krenuti s Trga žrtava fašizma, a proći će centrom grada, točnije zelenim valom do Svačićevog trga. Zatim će, nakon izvedbe nekih od najvećih hitova Gabi Novak i Arsena Dedića, nastaviti put Španskog i Mamutice gdje će izvesti melodije iz filmova Tko pjeva zlo ne misli, Samo jednom se ljubi ili Kaži zašto me ostavi.

Koncert će se prtiti i uživo na preko službene Facebook stranice TZGZ-a.

Naslovna fotografija: TZGZ / Branka Mihić_Novi Zagreb & Clement Senaratne_Radićeva

Povezane vijesti: