Višegodišnje sustavno ulaganje u turističku infrastrukturu Parka prirode Papuk napokon dolazi na naplatu

Već u samom svom startu 2019. godina najavila je da će ovo biti godina za pamćenje u Parku prirode Papuk. Višegodišnje sustavno ulaganje u turističku infrastrukturu Parka prirode Papuk napokon...

Već u samom svom startu 2019. godina najavila je da će ovo biti godina za pamćenje u Parku prirode Papuk. Višegodišnje sustavno ulaganje u turističku infrastrukturu Parka prirode Papuk napokon dolazi na naplatu kroz znatno povećanje broja posjetitelja. Tako je prvih 8 mjeseci 2019. godine uspješnije od čitave prethodne godine.

Park šuma Jankovac ne prestaje intrigirati posjetitelje pa ju je do ove godine u kolovozu posjetilo njih 28 367, što je 44% više u odnosu na isto razdoblje 2018. godine kada ih je bilo 19 649. Naime, riječ je o podacima o broju individualnih ulaznica, a ukoliko u statistiku se uključi i edukativne programe koje Park prirode Papuk provodi već dugi niz godina, prošle godine u kolovozu bilo je ukupno oko 25.000 posjetitelja, dok je ove godine riječ o 31.500 posjetitelja.

Papuk se diči nesvakidašnjim prirodnim ljepotama po kojima stoji uz bok najljepšim područjima u Hrvatskoj, čemu svjedoči i titula prvog UNESCO geoparka u Hrvatskoj.

No za odlinu vijest pobrinuo se Kamp odmorište Duboka, koji bilježi porast broja dolazaka od čak 86%  u odnosu na isto razdoblje 2018. godine, a u broju noćenja ostvaren je porast od 80% u odnosu na prethodnu godinu. Inače Kamp odmorište Duboka otvoreno je prošle godine, te se ovim podacima pokazuje kao odličan potez i sadržaj koji je kronično nedostajao Papuku.

 „Iako su podaci o porastu broja posjetitelja doista fascinantni, moramo naglasiti da se niti jedan uspjeh pa ni ovaj Parka prirode Papuk ne događa preko noći. Ovo je rezultat višegodišnjeg sustavnog ulaganja u turističku infrastrukturu Parka prirode, suradnje s lokalnom zajednicom i konačno vjerom da i najmanjim osobnim doprinosom možemo učiniti puno na putu ucrtavanja Papuka u nezaobilaznu turističku destinaciju na karti ovog dijela Europe. Istaknuo bih i zahvalio se turističkim zajednicama obje županije s područja Parka prirode koje ne propuštaju prigodu neumorno promovirati naš Park gdje god se za to ukaže mogućnost“ izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Javne ustanove Parka prirode Papuk.

Godina je ovo velikog uspona za Park prirode Papuk i ono najvažnije, uspjeh PP Papuka reflektira se na sva mjesta koji gravitiraju i dotiču park prirode. Polako, ali sigurno, sve se više pokreće turistička ekonomija što je najteži korak. Tako se na booking portalima iz dana u dan sve više mogu vidjeti ponude fenomenalnih vila i kuća s bazenima, a koje bi rijetko tko očekivao na ovom području. Uz Požegu i Kutjevo kao i mnoge druge gradove koje graniče s PP Papuk imamo odličan zaokružen turistički sadržaj, a koji se među ostalim nalazi u Slavoniji.

U SKLOPU PP PAPUK OTVARA SE GEO INFO CENTAR U VOĆINU

U sklopu projekta „Geopriče UNESCO geoparka“ otvara se i Geo info centar u Voćinu, investicija vrijedna oko 40 milijuna kuna, a koja se prostire na preko 800 četvornih metara.

Geo info centar, zamišljen kao početna točka za upoznavanje posjetitelja s karakteristikama Geoparka Papuk te općenito sustavom zaštite prirode u Republici Hrvatskoj u svojoj suštini informacijski osuvremenjuje geološku, biološku i kulturnu baštinu Papuka.

Više u prilogu.

POVEZAN VEIJSTI:

U SKLOPU PP PAPUK OTVARA SE GEO INFO CENTAR U VOĆINU

BRDSKI I ELEKTRIČNI BICIKLI OD SADA U PONUDI PARKA PRIRODE PAPUK

PP PAPUK U SVOJOJ TURISTIČKOJ PONUDI UVODI LETENJE BALONOM NA VRUĆI ZRAK 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN