Kako poslužiti pjenušava vina, koje tehnike serviranja primijeniti, kako poboljšati event ponudu i u nju uključiti aperitivne koktele na bazi lokalnih likera, vina i pjenušca, koji je redoslijed posluživanja zlatni standard, kako kvalitetno kreirati pakete hrane i pića u raznim cjenovnim razredima…
Sve navedeno su u novom ciklusu radionica vlasnici vinarija, kušaonica, restorana, sommelieri i konobari iz Požeško-slavonske županije ( TZ PSŽ ) imali prigode naučiti od sommeliera Darka Lugarića.
U destinaciji poznatoj kao Zlatna Slavonija ponuda vrhunskih vina iz tri vinogorja - među kojima je i ono najpoznatije Vinogorje Kutjevo - sljubljena sa slavonskim jelima iznimno su važan dio turističke ponude pa je TZ Požeško slavonske županije početkom prošle godine pokrenula projekt "Zlatna Slavonija Eno&Gastro" i uspješno ga provodi već drugu godinu.
Vrhunska vina Zlatne Slavonije sjajan su temelj za modernu interpretaciju tradicionalnih jela
Kako bi u vinarijama i ugostiteljskim objektima kvalitetnu eno-gastro ponudu podigli na još višu razinu, poznati hrvatski sommelier tijekom rujna i listopada održao je novi ciklus od čak osam interaktivnih radionica.