Uručene nagrade Welcome – za izvrsnost u turizmu u Zadarskoj županiji

U sklopu projekta Welcome – nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji, uručene su nagrade za izvrsnost u turizmu. Welcome nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji projekt je...

U sklopu projekta Welcome – nagrada za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji, uručene su nagrade za izvrsnost u turizmu.

Welcome nagrade za najbolje iznajmljivače u Zadarskoj županiji projekt je Zadarske županije kojim se želi potaknuti i naglasiti važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskog smještaja. Cilj projekta je podizanje kvalitete i obogaćenje ponude obiteljskog smještaja na području Zadarske županije. 

Nagrade su dojeljene u tri glavne kategorije smještaja: sobe, apartmani/studio apartmani i kuće za odmor. 

U kategoriji “sobe” prvu nagradu osvojila je Ana Katalinić iz Starigrada, drugo mjesto pripalo je Dariju Longinu iz Zadra, dok je treće mjesto i osvojila Nada Baranović iz Kožina.

Najbolja u kategoriji “apartmani” bila je Katarina Bakija iz Pakoštana, druga je Senka Otavijević iz Sutomišćice, dok je na trećem mjestu Davor Keran.

Nagrada za najbolju kuću za odmor pripala je Sandri Sudinji iz Sukošana, dok je na drugom mjestu sa srebrnom plaketom kuna Neda Šimović iz Poljica.

Našu je županiju iz godine u godinu posjećuje sve veći broj turista. No brojke su samo dio priče. Ono na čemu moramo raditi jest podizanje kvalitete smještaja, usluge, ponude, a sve s ciljem privlačenja što kvalitetnijih gostiju. Projekt nagrađivanja najboljih iznajmljivača vidimo kao dodatni poticaj svima onima koji sustavno ulažu u kvalitetu i svakodnevno se trude pratiti zahtjeve gostiju te biti u korak s trendovima u turizmu“, istaknuo je Božidar Longin, župan Zadarske županije.

Inače, Zadarska županija prije par godina pokrenula je Program kreditiranja obiteljskog smještaja Welcome, putem kojeg pruža financijsku podršku iznajmljivačima čiji su objekti nositelji oznake kvalitete Welcome, konkretno sufinanciranjem kamatne stope i osiguravanjem povoljnih kredita.

Tako domaćini u obiteljskom smještaju mogu iskoristiti kredit u iznosu od 30.000,00 kuna do  150.000,00 kuna, s rokom otplate kredita do 5 godina, počekom od jedne godine i fiksnom kamatom od najviše 5 % godišnje. No za domaćine u obiteljskom smještaju koji su ili koji će postati dio Welcome obitelji, Zadarska županija subvencionira kamatu na odobrene kredite sa četiri (4) postotna poena za ulaganja na području otoka Zadarske županije (osim otoka Vira i Paga) i ruralna područja (naselja Zadarske županije koja nemaju izlaz na more) tako da kamata za krajnje korisnike u konačnici može iznositi 1% godišnje.

Povezane vijesti: