Wi-Fi usluga po prvi put u avionima Croatia Airlinesa

Potpisan ugovor s korporacijom Panasonic Avionics.

Autor:  HrTurizam.hr

3. travnja 2024.

Croatia Airlines potpisao je ugovor s korporacijom Panasonic Avionics, vodećim svjetskim pružateljem usluga za mrežnu povezanost tijekom leta (IFEC), o pružanju Wi-Fi usluga za svoju novu flotu Airbus A220.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik odlučio je po prvi put opremiti svoju flotu Wi-Fi-jem preko ugradnje satelitskog sustava Ku-band Panasonic Avionicsa na 15 novih zrakoplova A220 do 2027. godine. 

Putnici Croatia Airlinesa u zrakoplovima A220 moći će uživati u brzom Wi-Fi-ju tijekom leta, što će im omogućiti da korištenjem svojih uređaja ostanu povezani, rade, surfaju ili komuniciraju s voljenima. Svako sjedalo u novoj floti zrakoplova A220 također će imati USB-A i USB-C priključke, uz praktične držače za pametne telefone i tablete za veću udobnost putnika.

Croatia Airlines odabrao je Panasonic Avionics za pružatelja usluga zahvaljujući njihovu rješenju Ku-band, koji ispunjava i najviše zahtjeve kompanije kad je riječ o mrežnim uslugama.  Ova je odluka donesena kako bi se osigurala usklađenost s Airbusovom platformom A220 te ponovno potvrđuje predanost Croatia Airlinesa pružanju iznimnih usluga putnicima.

Screenshot 2022 10 04 at 13 3
Foto: Airbus

Antena Ku-band postavljena na novu flotu A220 Croatia Airlinesa povezat će svaki zrakoplov s globalnom komunikacijskom mrežom satelita Panasonic Avionicsa, koju odlikuje velika brzina i velika propusnost, čime se kapacitet postavlja tamo gdje je najpotrebniji kako bi se zadovoljile potrebe zrakoplovnih kompanija i njihovih putnika.

Hernan Abbes, globalni potpredsjednik prodaje korporacije Panasonic Avionics, izjavio je kako su počašćeni što je Croatia Airlines odabrao Panasonic Avionics za pružanje prve Wi-Fi usluge u svojoj floti. 

"Oduševljeni smo što možemo najaviti uvođenje internetske povezanosti u zrakoplovima po prvi put u naših 35 godina postojanja, što se poklapa s dolaskom zrakoplova A220. Ovaj ugovor s Panasonic Avionicsom usklađen je s našom misijom poboljšanja iskustva putnika tijekom leta i pružanja vrhunske povezanosti našim cijenjenim klijentima." izjavio je Jasmin Bajić, predsjednik Uprave Croatia Airlinesa.

Podsjetimo, Croatia Airlines mijenja postojeće avione zrakoplovima Airbus A220.

Prema planu, do 2027. godine CA zamijenit će sve postojeće avione novom unificiranom „single type“  flotom na mlazni pogon tj. 6 zrakoplova kapaciteta 127 i 148 sjedala., europskog proizvođača Airbus.

Prvi novi zrakoplov očekuje se u lipnju ove godine. 

Autor:  HrTurizam.hr

3. travnja 2024.