World Rally Championship – WRC održat će se u travnju u tri naše županije

Jedno od najatraktivnijih natjecanja na svijetu, World Rally Championship – WRC održat će se u Hrvatskoj od 22. do 25. travnja 2021. godine. Nakon što je prošle godine potvrđeno...

Jedno od najatraktivnijih natjecanja na svijetu, World Rally Championship – WRC održat će se u Hrvatskoj od 22. do 25. travnja 2021. godine.

Nakon što je prošle godine potvrđeno kako je Croatia Rally uvršten u kalendar Svjetskog prvenstva u rallyju (World Rally Championship – WRC), sada su poznati svi ostali detalji. Od 22. do 25. travnja na lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije održat će se jedan od najatraktivnijih sportskih događaja današnjice.

Predstavljanje vozača i vozila bit će održano kod Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, najbrži će se popeti na podij na Trgu svetog Marka, a probne vožnje kreću već u utorak, 20. travnja.

/ / / SLUŽBENO JE! HRVATSKA DOMAĆIN NASCAR GP-A SLJEDEĆE TRI GODINE

/ / / OD HRABROG I LUDOG SNA DO REALNOSTI: POPULARNI WRC (WORLD RALLY CHAMPIONSHIP) DOLAZI U HRVATSKU 2021.

Start utrke biti će na području samog Zagrebačkog velesajma, a zanimljivo, dio staze će se po prvi put u povijesti WRC-a nalazi u zatvorenom prostoru, unutar paviljona. Posade će 23. travnja započeti s utrkivanjem na području Samoborskog Gorja, nakon čega slijede brzinski ispiti na širem području Karlovca. Dan nakon, brzinski ispiti će se također odvijati na području Samoborskog gorja i Karlovca, dok će se 25. travnja voziti na području Hrvatskog zagorja (Zagorska sela i Kumrovec), te po stazama na Medvednici.

„Staze smo pomno birali kako bismo izbjegli gužve, ali i omogućili publici da dođe i uživa u atraktivnim vožnjama. Nadamo se da će epidemiološka situacija to i dopustiti. Također, WRC je izvrsna prilika da cijelom svijetu pokažemo najljepše dijelove naše zemlje te ne sumnjamo da će natjecanje biti uzbudljivo – i uživo i ispred malih ekrana“, istaknuo je predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja 2021. Daniel Šaškin.

Oktanski spektakl je tijekom 2019. godine pratilo preko 830 milijuna gledatelja, a WRC u posljednjih sedam godina bilježi rast popularnosti.

Uz ogromnu međunarodnu promociju zamislite koji ekonomski efekt za Hrvatsku će ostvariti desetci tisuća noćenja, lokalna potrošnja sudionika te angažman tisuća ljudi potrebnih za organizaciju. Nadamo se da će situacija krajem travnja omogućiti prisustvo gledatelja što bi značilo dolazak velikog broja fanova WRC-a iz cijeloga svijeta. Radi se o najboljoj mogućoj pozivnici pred ovogodišnju turističku sezonu“, dodao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza i Upravljačkog odbora WRC Hrvatska Davorin Štetner.

Kao što je Štetner istaknuo, ovo je također fenomenalna prilika za pozicioniranje i promociju našeg turizma. Pogotovo ove godine, jer se utrka održava u travnju. Prilika za koju nadam se da ćemo znati kvalitetno iskoristiti. Ne samo bannerom ” Full of life ” uz stazu.

Hrvatska će u 2021. godini biti domaćin dva velika spektakla, World Rally Championship – WRC-a i NASCAR Whelen Euro Series ( sljedeće tri godine ).

Foto: WRC

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN