Za oznaku sigurnosti Safe Stay in Croatia prijavilo se već 3.500 turističkih subjekata

Kao što znamo, primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola, kao i procijepljenost turističkih djelatnika, svakako će biti važan element percepcije Hrvatske kao sigurne destinacije. S tim ciljem, predstavljena je nacionalna...

Kao što znamo, primjena sigurnosnih i zdravstvenih protokola, kao i procijepljenost turističkih djelatnika, svakako će biti važan element percepcije Hrvatske kao sigurne destinacije.

S tim ciljem, predstavljena je nacionalna oznaka sigurnosti – Safe stay in Croatia. 

Oznaka Safe Stay in Croatia dodjeljuje se besplatno dionicima iz hrvatskog turističkog sektora i ostalima koji su dio lanca putovanja, poput prijevoznika, zračnih luka, kolodvora, nautičkih luka i marina, koji se prijave u sustav te ispune prijamni obrazac kojim potvrđuju i jamče poštivanje i provođenje aktualnih zdravstvenih i sigurnosnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. 

Vidljivo istaknuta oznaka Stay safe in Croatia pruža informaciju svim posjetiteljima da turistički objekt njihovog interesa djeluje prema aktualnim preporukama Svjetskog vijeća za putovanja i turizam te Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Do jučerašnjeg dana za oznaku sigurnosti Safe Stay in Croatia prijavilo se već 3.500 turističkih subjekata u Hrvatskoj. Prijaviti se možete OVDJE

Također, web stranica www.safestayincroatia.hr osim b2b segmenta, služi i kao komunikacijski kanal za naše goste gdje su sve informacije vezano uz Cvodi19. Od poveznice na glavnu turističku stranicu www.croatia.hr gdje su sve informacije od strane HTZ-a, Covid19 izvještaj, poveznica na HZJZ, kao i mogućnost da gosti provjere koji svi objekti imaju spomenute naljepnicu.

Također, web stranica je na osim na hrvatskom jeziku, prevedena i na osam stranih jezika.

Što se tiče kontrole, postoje tri razine kontrole poštuju li se pravila zadana protokolom.

Prva kontrola je od strane Ministarstva turizma i sporta koji će raditi ad hoch kontrole, druga je kontrola strukovnih udruženja, a treće će biti prema eventualnim prijavama gostiju putem web stranice, ako nešto nije po zadanim standardima.

Preuzmite sigurnosne oznake – Safe stay in Croatia

Imperativ je da svi u turizmu preuzmu oznaku Safe stay in Croatia te je jasno istaknu na svojim objektima. Također, kako bi se Hrvatska prezentirala kao sigurna destinacija, važno je da se oznake i kao sve druge prateće video i foto materijale, komunicirate preko svojih društvenih kanala i općenito u komunikaciji prema tržištu i gostima.

Smještajni kapaciteti i svi drugi turistički objekti koji neće imati naljepnicu su manje sigurni?

U bespuću interneta, postavilo se pitanje da li neki smještaj koji nema spomenutu naljepnicu znači da je isti epidemiološki nesiguran? Da! Naravno a priori ne, kao i obrnuto. Uvijek imamo taj ljudski faktor, no to je stvar primarne odgovornosti i bespredmetno je o tome uopće raspravljati iz današnje perspektive.

U percepciji gosta ako netko nema naljepnicu to znači da nije prošao zadane epidemiološke standarde pa samim time znači i da je manje siguran. Također, kao što sam spomenuo, bit će kontrole, no važnije, gosti će sami moći prijaviti smještaj ili objekt koji se ne pridržava protokola.

Ako se bavite turizmom, jednostavno morate imati spomenutu naljepnicu. Bez ikakve rasprave, jer to znači da se držite zadanih epidemioloških protokola i sigurnosti. Ako se želimo baviti turizmom onda je imperativ da svi u turizmu preuzmu oznaku Safe stay in Croatia.

/ / / PROTOKOL ZAPRIMANJA OZNAKE SIGURNOSTI – SAFE STAY IN CROATIA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN