Za projekte udruga u turizmu više od 620.000 eura

Od 2016. do 2022. sufinancirana su 123 projekta u ukupnom iznosu od 2.176.700 eura.

Autor:  HrTurizam.hr

18. listopada 2023.

Ministrica turizma i sporta donijelo je odluku o dodjeli sredstava za 29 projekata udruga u turizmu u ukupnoj vrijednosti od 628.489 eura.

Odluka je donesena temeljem provedenog Javnog natječaja za sufinanciranje projekata udruga u turizmu u 2023. godine s ciljem osiguranja dostatnog, kvalificiranog i kompetentnog kadra u svrhu razvoja održivog, pristupačnog turizma, razvijanjem svijesti ciljanih skupina o mogućnostima razvoja karijere u turizmu. Sredstva su dodijeljena u dva programska područja i to u programskom području poticanja na razvoj karijere u turizmu 386.276 eura za 17 projekata i u programskom području poticanja razvoja pristupačnog turizma 242.213 eura za 12 projekata.

"Strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu su naš važan partner u razvoju održivog turizma. Razvoj pristupačnog turizma je istaknut kao prioritet i u našoj Strategiji, a uz projekte poput ovih, potičemo i ulaganja u pristupačnost turističke infrastrukture. Poticanje na razvoj karijera u turizmu je iznimno važna mjera kojom doprinosimo kvaliteti obrazovanja i usavršavanja, kao i brojnosti zaposlenika u turizmu. Zbog toga smo ove godine i povećali iznos za ovu namjenu i drago nam je što mnoge udruge prijavljuju kvalitetne projekte koji doprinose konkurentnosti i uspješnosti našeg turizma", rekla je ministrica Nikolina Brnjac.

Prilikom odabira projekata, u obzir je uzeta spremnost udruga za provedbu prijavljenih projekata s naglaskom na kapacitete, partnerstvo, pridružene partnere, iskustvo kao i usmjerenost na ciljane skupine, očekivane rezultate i održivost projekata. Projekte su mogle prijaviti i provoditi strukovne udruge u turizmu i/ili ugostiteljstvu te udruge čije djelovanje je vezano uz izjednačavanje mogućnosti osoba s invaliditetom.

Od 2016. do 2022. sufinancirana su 123 projekta u ukupnom iznosu od 2.176.700 eura.

Odluku o odabiru projekata možete pronaći ovdje.

Autor:  HrTurizam.hr

18. listopada 2023.