Za vrijeme Festivala svjetla Zagreb ostvareno 19% više dolazaka i 15% više noćenja

Autor:  HrTurizam.hr

28. ožujka 2024.

Prema najnovijim podacima Turističke zajednice grada Zagreba, nedavno održani Festival svjetla Zagreb bilježi izvanredan porast turističkih rezultata. Naime, u usporedbi s prošlogodišnjim Festivalom, zabilježeno je 19% više dolazaka, što čini ukupno 15.266 posjetitelja te 15% više noćenja, što iznosi 30.395 noćenja.

Od stranih gostiju, najviše dolazaka i noćenja ostvarili su gosti iz Njemačke, SAD-a, Italije, Srbije i BIH.

"Izuzetno smo sretni s ostvarenim rezultatima koji pokazuju da je Festival svjetla Zagreb postao ključni faktor u poticanju turističkih aktivnosti u prvom kvartalu. Ono što posebno veseli je da su rezultati bolji i u odnosu na rekordnu 2019. godinu, odnosno da je broj dolazaka veći za 7%, a noćenja za 12%. Zahvaljujem svim našim partnerima, institucionalnim i privatnim, što su pomogli u još jednoj sjajnoj realizaciji, a prije svega zahvaljujem Zagrepčankama i Zagrepčanima koji su se ponovo pokazali kao gostoljubivi domaćini koji vole Festival svjetla Zagreb", izjavila je direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

Festival svjetla zagreb 2024 boska i kreso tz zagreb 1

Festival svjetla zagreb 2024 boska i kreso 2

Podsjećamo, šesti po redu Festival svjetla Zagreb održao seu u razdoblju od 20. do 24. ožujka, a posjetitelji su mogli obići ukupno 29 atrakcija na 24 lokacije.

Festival je uvršten u međunarodnu organizaciju Festival of Lights International već od svog prvog izdanja 2017. godine, čime je stavljen u fokus diljem svijeta s gradovima kao što su Berlin, New York i mnogi drugi.

Foto: Boška i Krešo, izvor: TZ grada Zagreba

Autor:  HrTurizam.hr

28. ožujka 2024.