Zagreb Advent Run okupio više od 3000 sudionika

U nedjeljno jutro, blagdanski ukrašen centar Zagreba postao je još šareniji za preko 3000 crvenih kapica ili točnije 3150 trkača iz čak 34 zemlje koje je po četvrti put...

U nedjeljno jutro, blagdanski ukrašen centar Zagreba postao je još šareniji za preko 3000 crvenih kapica ili točnije 3150 trkača iz čak 34 zemlje koje je po četvrti put privukao Zagreb Advent Run.

Tako se grad Zagreb pozicionirao kao destinacija s jednom od najvećih adventskih utrka u ovom dijelu Europe, a zanimljivo da je utrka jedino sportsko događanje u sklopu zagrebačkog Adventa. 

U organizaciji Millenium promocije i Run Croatia trkači su trčali  po centru Zagreba na dvije trase – 5 i 10 kilometara, a na 5 kilometara pridružili su se i hodači.

Najbrži muški trkač bio je Silvije Tomas, a istrčao je 5 kilometara za 15:14. U ženskoj konkurenciji pobjedu je odnijela Tea Faber koja je istrčala istu trasu za 18:10. Najbrže vrijeme na 10 kilometara – 32:57 imao je Blaž Car Pavlić. Kod trkačica, najbrža je bila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:24. Vjekoslav Klarić je bio najbrži nordijski hodač koji je trasu prehodao za 30:25, dok je Marija Žinić imala najbolje vrijeme – 35:02 u ženskoj konkurenciji.

Kao i prijašnjih godina, Zagreb Advent Run u skladu s blagdanskim duhom darivanja, imao je i humanitarnu notu. Ove godine cilj je bio podići razinu svijesti o važnosti cjelogodišnjeg odgovornog ponašanja na suncu, a dio sredstava od kotizacija utrke ove godine donirat će se udruzi Zdravi pod suncem. 

Od melanoma, jednog od najagresivnijih tumora, svakoga dana obole više od dvije osobe u Hrvatskoj. Stoga je prijeko potrebno potaknuti građane na savjesno i preventivno djelovanje kada je u pitanju zdravlje kože jer je, unatoč suvremenim dostignućima u liječenju, prevencija i rano otkrivanje bolesti i dalje od presudnog značenja za pozitivne prognoze liječenja, a time i život oboljelih.

Cilj donacije je da udruga pokrije troškove organizacije besplatnih preventivnih pregleda u krajevima u kojima postoji deficit dermatologa. Također, svi trkači su se kod prijave mogli prijaviti za besplatne preventivne preglede madeža, gdje se direktno utjecalo upravo na prevenciji.

 „Zagreb Advent Run nastao je na ideji adventskog darivanja i druženja s najbližima u vrijeme blagdana. Zajedno s partnerima iz tvrtke Run Croatia napravili smo nešto sasvim drugačije – veselo predblagdansko druženje koje ima i plemenitu notu“ rekao je Mario Petrović, predsjednik Uprave Millenium promocije i organizator utrke.

Zagreb Advent Run jedini je sportski događaj u sklopu manifestacije Advent u Zagrebu, kao i ekstenzija manifestacije koja stvara veliku dodanu vrijednost. 

Zagreb Advent Run izvrstan je motiv brojnim turistima da dođu u Zagreb i stvore neke lijepe, nove uspomene. Prijavio se preko 3150 trkača iz čak 34 zemlje, a posebno nas vesele prijave iz prekooceanskih zemalja“, izjavio je Berislav Sokač, osnivač tvrtke Run Croatia i organizator utrke.

Uzimajući u obzir broj sudionika i vidljivost utrke, Zagreb Advent Run na dobrom je putu da postane jedna od najmasovnijih utrka u Europi. Samim time ZAR pridonosi vidljivosti i promociji cijelog zagrebačkog Adventa. 

ZDR još jedan je dokaz kako trčanje može biti i svakako je jedan od motiva dolaska, kao i odličan alat kako produžiti turističku sezonu.

Foto: PR

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN