Zagreb je odlično percipiran u svijetu digitalnih nomada, to dokazuju i istraživanja

Autor:  HrTurizam.hr

12. prosinca 2022.

Zagreb je ovaj vikend, 9. – 11. prosinca,  bio domaćin Zagreb Digital Nomad Very Merry susreta u suradnji Swanky Travel agencije  i Turističke zajednice grada Zagreba. 

Tako je, u sklopu Adventa Zagreb, više od 50 digitalnih nomada sudjelovalo u bogatom programu koji je uključivao radni, kao i neformalni dio. 

Sudionici su se okupili u razgovorima i panelima na temu održivog boravka u destinaciji, boljeg povezivanja i osnaživanja zajednice te budućnosti i kvaliteti života i rada digitalnih nomada u Zagrebu. Nakon službenog dijela programa, uslijedio je razgled Zagreba Adventa, a posljednji dan su sudionici posjetili zagrebačku okolicu i dvorac Trakošćan.

Cheapest cities for hybrid working desktop

Diljem svijeta, Europa je regija s najvećim brojem zemalja koje izdaju vize za digitalne nomade, stoga posebno veseli i recentno istraživanje zajednice digitalnih nomada koji se okupljaju oko platforme Nomad List, a prema kojem je Zagreb i ove godine zauzeo drugo mjesto kao najpopularnije odredište. I britanska platforma Reassured provela je svoje istraživanje, a tu je naš grad zauzeo peto mjesto kao najbolji grad za digitalne nomade. Ovakva istraživanja potvrđuju da je Zagreb jako dobro percipiran u svijetu digitalnih nomada kao grad s optimalnom vrijednošću za novac, kvalitetnom infrastrukturom, rastućom industrijom, gostoljubivošću lokalnog stanovništva i živopisnim događanjima što digitalnim nomadima omogućava efikasno i jednostavno obavljanje poslovanja tijekom cijele godine.“ izjavila je direktorica TZGZ, Martina Bienenfeld.

Prema istraživanju britanske tvrtke Resaaured, Zagreb se nalazi među top 5 gradova za digitalne nomade u Europi kao i prema NomadListi, a upravo najbolja vrijednost za novac se istče kao glavna prednost Zagreba. 

Foto: Nikola Madunović / Izvor: TZGZ

Autor:  HrTurizam.hr

12. prosinca 2022.