Zagreb među 10 europskih gradova u razmjeni iskustva ukrajinskih djelatnika TIC-eva

ZAGREB među 10 europskih gradova u razmjeni iskustva ukrajinskih djelatnika TIC-eva MEĐU 10 EUROPSKIH GRADOVA KOJI SUDJELUJE U PROGRAMU RAZMJENE ISKUSTAVA UKRAJINSKIH DJELATNIKA TIC-eva

Autor:  HrTurizam.hr

9. srpnja 2022.

Turistička zajednica grada Zagreb (TZGZ) odazvala se pozivu organizacije City Destinations Alliance (CityDNA) koja je inicirala jedinstveni program razmjene iskustava za ukrajinske članove.

Riječ je o programu obuke ukrajinskih djelatnika turističkih informativnih centara (TIC) u centrima za posjetitelje drugih gradova članica, u trajanju od jednog tjedna. Tako će u Zagreb, u nedjelju 10. srpnja, stići djelatnica Yana Terletska iz TIC-a u Lavovu te će raditi u našim informativnim centrima tjedan dana, izmjenjujući iskustva sa zagrebačkim kolegicama i kolegama.

 „Čim smo vidjeli poziv organizacije CityDNA, odlučili smo sudjelovati u tom, kako i sami navode, jedinstvenom europskom programu solidarnosti u turizmu, gdje možemo ponuditi ono što svakodnevno najbolje radimo - gostoprimstvo. Yanu, su naši djelatnici upoznali u Lavovu prije nekoliko godina, a zanimljivo je istaknuti da ona perfektno govori i piše hrvatski kojeg je naučila sama jer, kako kaže - voli Hrvatsku. Očekujem da će Yanin angažman u našim TIC-evima itekako proći u radnoj atmosferi jer je posjetitelja svakim danom sve više. Yani Terletski i ovim putem želim dobrodošlicu u Zagreb i nadam se da će joj, usprkos teškim trenucima, boravak i praksa kod nas biti dragocjena te će da ponijeti lijepe uspomene", izjavila je Martina Bienenfeld, direktorica TZGZ.

TZGZ od svibnja surađuje i s ukrajinskom influencericom i bloggericom Annom Tilniak, a odazivom na poziv CityDNA, Zagreb postaje jedan od 10 europskih gradova koji sudjeluju u programu razmjene iskustva za ukrajinske članove.

Tic internship programme ukrainian members 1200x480

Organizacija City Destinations Alliance (CityDNA), ranije poznata kao European Cities Marketing (ECM), okuplja turističke zajednice, kongresne urede i gradske marketinške organizacije u Europi te broji više od 120 članova, uključujući i turističke urede iz gradova kao što su: Beč, Berlin, London, Madrid, Pariz, Rim, i dr. Više o CityDNA:

Zagreb je na prvom mjestu po ostvarenim dolascima u cijeloj Hrvatskoj te četvrti po noćenjima, u prvih šest mjeseci, u usporedbi s drugim gradovima.

Konkretno, od 1. siječnja do 30. lipnja u Zagrebu je ostvareno 144% više dolazaka (409.990) i 112% više noćenja (910.500) u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Uz domaće goste, najviše dolazaka je bilo iz Njemačke, SAD-a, Italije, Srbije te BIH, a u noćenjima su nam od stranih gostiju na prvom mjestu gosti iz SAD-a, a slijede ih gosti iz Njemačke, Italije, Velike Britanije i Rusije.

Naslovna fotografija: Autor: Lice Grada / Izvor: TZGZ

 

Autor:  HrTurizam.hr

9. srpnja 2022.