Zaokružena bike priča destinacije: Požeško-slavonska županija certificirala prve "Bike&Bed" smještaje

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije ostvarila je značajan korak u promociji outdoor ponude putem projekta Zlatna Slavonija Outdoor. Uveden...

Autor:  HrTurizam.hr

16. veljače 2024.

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije ostvarila je značajan korak u promociji outdoor ponude putem projekta Zlatna Slavonija Outdoor.

Uvedena standardna oznaka za smještaj "Zlatna Slavonija Bike&Bed" pružateljima usluga smještaja u PSŽ omogućava dodatnu valorizaciju njihovih usluga na tržištu. Uvođenje ovog standarda za posebnu kategoriju turističke ponude omogućava pojedinom smještajnom objektu isticanje oznake kojom garantira potrošaču pružanje dodatnih usluga za prihvat biciklista i cikloturista.

Dodjela certifikata za prvih 10 smještajnih objekata nositelja standarda održana je u Maloj vijećnici Požeško-slavonske županije prilikom koje su pružatelji usluga uz dodatno dobivene informacije o budućoj promociji, razvoju projekta i zajedničkim aktivnostima, preuzeli svoje certifikate i table s oznakom za objekt.

Vlasnici smještajnih objekata prilagodili su svoje sadržaje i time ispunili standardizirane kriterije koji su uključivali uspostavu sustava informiranja o biciklističkoj ponudi, prilagodbu prostora za bicikle i opremu, omogućavanje servisa i popravak bicikala te mogućnost korištenja raznih usluga poput pranja i sušenja odjeće, najma bicikla i opreme, prijevoza po potrebi i ostalo.

Psz013 min

New project 31

Projekt "Zlatna Slavonija Outdoor" predstavlja kontinuirani proces razvoja i ulaganja u posebne oblike turizma koji Turistička zajednica Požeško-slavonske županije provodi spajajući pristup razvoju turizma s fokusom na promociju aktivnog odmora i istraživanje prirodnih ljepota Zlatne Slavonije.

"U suradnji sa stručnjacima, Turistička zajednica ostvaruje značajan napredak u podizanju svijesti o turističkoj ponudi područja i stvara pozitivnu percepciju kod domaćih i stranih gostiju. Uvođenje Bike&Bed standarda dio je projekta "Zlatna Slavonija Outdoor" sufinanciranog od strane Hrvatske turističke zajednice kroz Fond za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent." ističu iz TZ Požeško-slavonske županije. 

Certificiranje "Bike&Bed" smještaja je samo još jedan korak naprijed u široj priči projekta Zlatna Slavonija Bike&Bed.

Već prije su napravljene bike rute i karte, biciklistički vodič Požeško-slavonske županije na hrvatskom i engleskom jeziku, educirani su bike vodiči, osigurane su bike usluge u destinaciji kao što je pružanje specijalističkih usluga poput najma, servisa i prijevoza bicikala, a sad kao zadnji korak certificirani su i Bike&Bed smještaji. Zaokružena bike priča destiancije.

Više informacija o kriterijima za uvođemnje Bike&Bed standarda u Požeško slavonskoj županiji pogledajte ovdje, a sve turističke informacija o cikloturizmu u Požeško-slavonskoj županiji možete na  web stranici

Danas stvarno više nitko nema opravdanje od putničkih agencija da se u Slavoniji nema što raditi. Putničke agencije mogu napraviti programe od minimalno 10 dana.

Dodatni info. Slavonija nije samo ravna, a upravo je Požeško-slavonska županija područje koje razbija uobičajenu percepciju "ravne" Slavonije" s obzirom na to da se ovdje uz ravnice s plodnim oranicama nalaze i planine i gore, šumoviti viši dijelovi, te vinogradi i zelene oaze u njihovom podnožju. Dapače, idealno za vožnju na dva kotača. 

Također, iz dubina nekadašnjeg Panonskog mora izdižu se na gotovo tisuću metara nadmorske visine vrhovi Papuka - slavonske planine i Parka prirode Papuk, koji je i prvi UNESCO geopark u Republici Hrvatskoj.

Foto: Turistička zajednica Požeško-slavonske županije 

Autor:  HrTurizam.hr

16. veljače 2024.