Zašto se isplati angažirati HR partnera pri zapošljavanju u turizmu?

Posredovanje pri zapošljavanju radne snage rasprostranjen je oblik zapošljavanja u svijetu, a kompanije koje se bave regrutiranjem radne snage mogu p...

Autor:  HrTurizam Promo

14. prosinca 2021.

Posredovanje pri zapošljavanju radne snage rasprostranjen je oblik zapošljavanja u svijetu, a kompanije koje se bave regrutiranjem radne snage mogu pružiti ogromnu pomoć poduzetnicima, hotelima, ugostiteljima, koji se suočavaju sa teškoćama u pronalaženju radne snage odgovarajućeg profila, ili im je potrebna kvalificirana radna snaga u većem obujmu te nemaju dovoljno kapaciteta za njihovu regrutaciju.

Viapan Group je europska multinacionalna HR kompanija, prisutna u 5 europskih država, s 35 godina iskustva u regrutiranju studenata, tvorničkih radnika, stručne radne snage i rukovoditelja. Na hrvatskom tržištu tvrtka posluje zadnje 4 godine, pod imenom Viapan Adria, s naglašenom orijentacijom na turizam, gdje pored domaće radne snage može osigurati i radnike iz Srbije te Bosne i Hercegovine.

Sam proces osiguravanja radne snage funkcionira na sljedeći način:

– partner poslodavac u prvom redu definira svoje potrebe, primjera radi, da ima potrebu za 35 radnika u nekom hotelu, za konobarima, kuharima i sobaricama, a na osnovu tako definirane narudžbe Agencija kreće u regrutaciju istovremeno u sve tri države, Hrvatskoj, Srbiji te BiH.

– Viapan Group posjeduje bazu podataka sa više tisuća kandidata, a sve njih kontaktiramo, dok se istovremeno vrši i regrutacija putem digitalnih platformi. Svakog kandidata kontaktiramo osobno, i svaki od njih dobit će detaljne informacije o poslu, uvjetima, očekivanjima. 

– poslodavac može računati i na pomoć u prikupljanju potrebnih dokumenata za pribavljanje radne dozvole u slučaju zapošljavanja stranih državljana.

Na ovaj način partneri Viapana mogu se koncentrirati na svoju djelatnost, na pripremu sezone, dok teret regrutiranja preuzima agencija, a partner dobija probrane kandidate, upravo na temelju svojih potreba, koje potom i samostalno intervjuira, a konačno izabrane kandidate zapošljava.

“Ako smatrate da bi Vam partner poput Viapana bio od pomoći, svakako stupite sa nama u kontakt, a mi ćemo sa svojim profesionalnim osobljem i pristupom riješiti Vaše probleme u vezi sa obezbjeđivanjem kadrova za predstojeću turističku sezonu”, ističe Andrej Crnčec, menadžer prodaje tvrtke Viapan Adria.

Više informacija o pomoći pri zapošljavanju u turizmu možete potražiti putem web stranice www.viapan.hr ili pozivom na telefon +385 31 658 326.

Foto: Viapan

Autor:  HrTurizam Promo

14. prosinca 2021.