Zelene Terme v zelenom Međimurju

Ovako se mogu opisati Terme Sveti Martin, predvodnik turizma i održivog načina poslovanja u najsjvernijoj Hrvatskoj regiji. Da su uistinu ozbiljne u s...

Autor:  HrTurizam.hr

23. travnja 2024.

Ovako se mogu opisati Terme Sveti Martin, predvodnik turizma i održivog načina poslovanja u najsjvernijoj Hrvatskoj regiji.

Da su uistinu ozbiljne u svom nastojanju očuvanja okoliša, u sklopu Dana planeta Zemlje, Terme Sveti Martin pridružile su se hvalevrijednom projektu Turističke zajednice Međimurske županije nazvanom „Z cugom v zeleno Međimurje“.

Riječ je o ekološki prihvatljivijem dolasku zajedničkim „cugom“ iz Zagreba te sudjelovanjem u nizu zelenih akcija, kao i istraživanju najzelenijeg dijela Hrvatske. Uz tradicionalnu popevku i međimurski doručak u vlaku, svim volonterima na ovom putovanju vrijeme je zaista brzo prošlo.

Nakon dolaska u Međimurje, volonteri su odvedeni na različite lokacije, a jedna od njih bile su upravo Terme Sveti Martin. Kao dokaz svoje predanosti brizi za okoliš, Terme su volonterima za ovaj događaj predstavile svoju jedinstvenu radionicu izrade svijeća od otpadnih ulja iz kuhinja i tako i na ovom koraku pokazale kako se u ovom resortu pridaje posebna pažnja recikliranju. Ove svijeće nisu samo simbol održivosti, već i opipljiv primjer predanosti resorta ekološki prihvatljivim praksama.

Ono po čemu se ove svijeće ističu je njihov sastav: izrađene su od otpadnih ulja prikupljenih iz kuhinja, pretvorene u svijeće pomoću sojinog voska i namirisane ekološkim eteričnim uljima. Ovaj inovativni pristup ne samo da prenamjenjuje otpad, već također promiče obnovljive resurse, pridonoseći čišćem i zelenijem planetu.

Healthness homemade products wasteoil candles

Viber slika 2024 04 20 13 13 34 816

/// Održivi turizam: Terme Sveti Martin od otpadnih ulja rade svijeće. Donosimo i recept

Ove posebno izrađene svijeće donirati će se Osnovnoj školi u Svetom Martinu na Muri, gdje će se prodavati za prikupljanje sredstava za dobrotvorne svrhe za potporu napuštenim psima. Na ovaj način zaokružiti će se jedna lijepa zelena priča, jer će se dobrom voljom volontera spojiti lokalna zajednica i briga za male četveronožne prijatelje, s obzirom da su i same terme pet friendly resort. 

Predanost održivom načinu poslovanja Terma Sveti Martin već je dobro poznata u svijetu turizma, te ih se vrlo često ističe upravo kao primjer dobre prakse. Od korištenja lokalnih namirnica u pripremi ukusnih obroka čime podržavaju domaće i lokalne dobavljače kao i OPG-ove, sve do raznih inovativnih incijativa za očuvanje okoliša kao što je preskakanje usluga sobarice kako bi se sačuvala pitka voda, Terme Sveti Martin na svakom koraku daju prioritet ekološkoj odgovornosti. Zagovaranjem i prihvaćanjem održivih praksi, resort ne samo da smanjuje svoj ugljični otisak, već i obogaćuje okolnu zajednicu.

Nadalje, Terme Sveti Martin s ponosom posjeduju tri prestižna certifikata koji potvrđuju njihovu predanost održivosti: EU Ecolabel, čime su prvi hotel u Hrvatskoj koji je dobio to priznanje, Green Key i Good Travel. Ovi certifikati odražavaju stalne napore resorta da umanji svoj utjecaj na okoliš i gostima pruži ekološki osviješteno iskustvo pritom pazeći da kvaliteta usluge i dalje ostaje na visokoj razini. 

Dji 0847

Priključujući se manifestaciji „Z cugom v zeleno Međimurje“, Terme Sveti Martin ponovno potvrđuju svoju predanost zaštiti planeta i promicanju održivosti.

Putem inicijativa kao što je izrada svijeća od otpadnih ulja, recikliranje starih materijala, uvođenjem električne punionice za automobile i bicikle i stalnih napora da se podrže lokalne tvrtke i smanji otpad, resort Terme Sveti Martin je vodeći primjer u stvaranju održivije budućnosti za sve.

Foto: Terme Sveti Martin

Autor:  HrTurizam.hr

23. travnja 2024.