Živi bilo gdje uz Airbnb

Inspirirani rastućom fleksibilnošću života i rada s bilo kojeg mjesta na svijetu, Airbnb je lansirao program Live Anywhere on Airbnb (Živi bilo gdje na Airbnb). Program je osmišljen za...

Inspirirani rastućom fleksibilnošću života i rada s bilo kojeg mjesta na svijetu, Airbnb je lansirao program Live Anywhere on Airbnb (Živi bilo gdje na Airbnb). Program je osmišljen za 12 pojedinaca koji bi godinu dana živjeli isključivo u smještajima oglašenima na Airbnb-u. Dvanaest pojedinaca koji prođu odabir bit će u mogućnosti sudjelovati na Zoom sastancima s plaže, povesti obitelj na nezaboravno dugo putovanje ili naučiti novi jezik u svome najdražem gradu u inozemstvu. Ukratko, svijet im je na dlanu i cijeli im svijet može postati dom na godinu dana. Od sudionika se traži da svoja iskustva podijele s Airbnb-om kako bi pomogli nadogradnju platforme i uvođenje stanovitih novina koje bi unaprijedile iskustvo nomadskog načina života. Airbnb će sudionicima programa pokriti troškove smještaja, te osigurati džeparac za prijevoz tijekom trajanja programa.

Od mladih obitelji preko profesionalaca i/ili kreativaca koji rade na daljinu, pa do umirovljenika – Airbnb je u potrazi za dvanaest različitih pojedinaca koji će biti dio programa u trajanju od godinu dana. Sudionici se za sudjelovanje u programu mogu prijaviti do 30 lipnja 2021. Dvanaest sretnika koji će sudjelovati bit će odabrano tijekom srpnja, a svoja će putovanja započeti u rujnu 2021. Više informacija o uvjetima odabira može se pronaći na web-stranici programa.

Sudjelujući u ovome programu, sudionici će platformi moći pružiti realan uvid u obilježja i iskustvo nomadskog načina života, što bi moglo biti korisno za oblikovanje opcija dugoročnog boravka i života na Airbnb-u. Ti će podaci poslužiti – među ostalim – da se identificiraju idealni smještaji za solo-putnike ili za skupine i obitelji, da se prilagode ponude i resursi koji bi pomogli u podizanju dugoročnog boravka na jednu višu razinu, te za bolje razumijevanje financijskih koristi iznajmljivanja vlastitog prostora dok je sudionik programa na ovom jednogodišnjem putu.

Naime, sudionici koji se tijekom trajanja programa odluče registrirati i ponuditi za najam svoje primarno boravište putem Airbnb-u, moći ćei testirati iskustvo i mogućnost smještanja gostiju dok oni sami žive nomadski, te tako potencijalno povećati svoje prihode dok su na putu. Prilika je to koja se pruža i svima drugima koji su voljni ponuditi smještaj putem platforme i tako iskoristiti uzlazni trend koji bilježi sektor putovanja. Tome u prilog govori činjenica da je 50% smještaja koji su registrirani i aktivirani u prvom tromjesečju 2021. zaprimilo upite za rezervacije u roku od četiri dana od aktivacije, a domaćini koji su ugostili bar jednog gosta ostvarili su prosječan godišnji prihod od 9,600$.

Prema Airbnb-ovu Izvješću o putovanju i življenju, ovogodišnji udio boravaka od 28 dana ili duže povećao se za 10% u odnosu na prvo tromjesečje 2019. 11% klijenata platforme koji su se ove godine odlučili za dugoročni boravak izjasnili su se kao nomadi, dok je 74% klijenata iz pet različitih država u kojima je provedeno ispitivanje iskazalo interes da živi u nekom drugom mjestu i području u odnosu na sjedište svog poslodavca, jednom kad pandemija završi.

Svi koji su spremni za promjene i nove izazove, mogu se do 30. lipnja registrirati na www.airbnb.com/liveanywhere.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN