Živimo destinaciju Vinkovci - destinacijska platforma za suradnju svih lokalnih dionika

Autor:  HrTurizam.hr

17. studenoga 2023.

Turistička zajednica grada Vinkovaca realizira projekt "Živimo destinaciju Vinkovci" kao model šire platforme izgradnje i razvoja održive destinacije u skladu sa suvremenim turističkim trendovima te strateškim smjernicama hrvatskog turizma.

Na području grada Vinkovaca posljednjih nekoliko godina bilježi se dinamičnost destinacijske turističke slike, od strukture smještajnih kapaciteta, strukture i broja ostvarenih turističkih noćenja te razvoja niza novih sadržaja i ponude, kako manifestacija tako i ponude pojedinačnih dionika u turizmu. Sve zajedno rezultira dinamikom razvoja u koju želimo uključiti sve relevantne dionike, svakoga u svom segmentu, a sve zajedno povezane u zajednički razvoj destinacije, našeg grada, na korisnost lokalnog stanovništva i svih posjetitelja. 

U tom cilju, Turistička zajednica grada Vinkovaca započinje projekt "Živimo destinaciju Vinkovci", svojevrsnu destinacijsku platformu za suradnju svih lokalnih dionika.

Analizirajući sve promjene u destinaciji, kao prva ciljna skupina izdvojeni su privatni iznajmljivači te su prve aktivnosti u sklopu projekta usmjerene upravo privatnim iznajmljivačima.

Ciljevi projekta "Živimo destinaciju Vinkovci"

 • uspostavljanje modela kontinuirane i funkcionalne suradnje turističke zajednice kao institucije koja upravlja razvojem destinacije te dionika koji u svom poslovanju izravno i aktivno sudjeluju u kreiranju i podržavanju razvoja destinacije
 • uključivanje privatnih iznajmljivača u kreiranje i praćenje sadržaja i prijedloga za posjetu Vinkovcima
 • uvid u probleme, planove, razmišljanja i očekivanja privatnih iznajmljivača od poslovanja njihovih objekata, ali i njihove uloge u kreiranju destinacije te održanju brenda i image-a destinacije
 • kreiranje motiva dolaska u destinaciju s najmanje jednim noćenjem
 • prijenos iskustava pozitivne prakse, ali i konkretizacijom komunikacije i otvorenom prijenosu informacija ključnih za razvoj destinacije, stvoriti dugoročno održiv model suradnje u upravljanju razvojem i promocijom destinacije i održavanju snage turističkog brenda i identiteta.

Za ostvarivanje navedenih ciljeva, Turistička zajednica grada Vinkovaca organizira tri tematske edukacije namijenjene privatnim iznajmljivačima i to kako slijedi:

 • 20. studenoga 2023. od 16:30 do 20:00 - Iskustvo privatnih iznajmljivača u urbanim cjelinama kontinentalne Hrvatske
  Predavači: gđa. Jasmina Krkić Poznić, vlasnica Privatnog smještaja Maksimilian u Osijeku i gdin. Ivica Šandrk, vlasnik privatnih apartmana ORION – Sunce i Kasiopeja u Vinkovcima
 • 21. studenoga 2023. od 16:30 do 20:00 - Iskustvo organiziranog putovanja u destinaciju Vinkovci
  Predavačica: gđa Ines Milić, turistička agencija Plautilla, Solin
 • 22. studenoga 2023. do 16:30 do 20:00 - Upravljanje destinacijom od strane lokalne turističke zajednice i suradnja s lokalnim dionicima
  Predavačica: gđa Jelena Toth, direktorica TZ grada Varaždina

Sve edukacije održavaju se u Poduzetničkom inkubatoru u Vinkovcima, Ulica Dragutina Žanića Karle 16.

Izvor i foto: Turistička zajednica grada Vinkovaca

Autor:  HrTurizam.hr

17. studenoga 2023.