„Zlatna penkala“ ove godine održati će se u Zadar

Hrvatska turistička zajednica već tradicionalno organizira svečanu dodjelu nagrada vrhunskim svjetski priznatim novinarima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji.  Projektom Zlatna penkala omogućuje se kontinuirana suradnja...

Hrvatska turistička zajednica već tradicionalno organizira svečanu dodjelu nagrada vrhunskim svjetski priznatim novinarima za najbolje medijske objave o Hrvatskoj kao turističkoj destinaciji. 

Projektom Zlatna penkala omogućuje se kontinuirana suradnja i informiranje inozemnih medija o hrvatskom turizmu te širenje pozitivnih vijesti o prilikama u hrvatskom turizmu, održavanje pozitivnog imidža Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta i općenito hrvatskog turizma u svijetu.

Ovogodišnja nagrada 15. „Zlatna penkala“ uz suorganizatore i domaćine TZ Zadarske županije i TZ grada Zadra, održati će se u Zadru 06.travnja 2019. u hotelu Ladera (Punta Skala, Petrčane – Zadar)

Ovogodišnje izdanje „Zlatne penkale“ okupit će 24 predstavnika inozemnih medija iz Velike Britanije, Nizozemske, Rusije, Italije, SAD-a, Njemačke, Austrije, Belgije, Češke, Francuske, Mađarske, Ukrajine, Švedske, Danske, Španjolske, Slovenije. 

Grand Prix će se dodijeliti u tri kategorije: za najbolju reportažu tiskanog medija (časopis, novine), za najbolju reportažu elektroničkog medija (TV, radio, on line) te za najbolju blog objavu (blog, društvene mreže).

Svi nominirani dolaze u Hrvatsku na studijsko putovanje, pa če tako novinari, blogeri i influenseri boravit u Zadru i Zadarskoj županiji od 4. do 7. travnja te će obići Starigrad Paklenicu, Velebit, manifestaciju Tuna, Sushi & Wine festival, otok Ugljan i Kali, Zadar, Nin, kao i brojne druge turistički atraktivne lokalitete.

Inače, cijeli projekt Zlatna Penkala nosi važnu poruku. Na samom početku 20. stoljeća, zahvaljujući izumitelju ing. Slavoljubu Penkali nalivpero i kemijska olovka – revolucionarni izumi i svojevrsni simboli novinarske profesije, upravo su iz Hrvatske i Zagreba krenuli u svijet i naprečac ga osvojili. Istim putem sada ide i nagrada inozemnim turističkim novinarima za pisanje o Hrvatskoj, ZLATNA PENKALA.

Prijedlog da se uvrsti kategorija i za domaće reportaže 

Odličan projekt, no možda bi se trebala dodati i kategorija za domaće novinare i reportaže, kako bi time dali podršku i domaćoj medijskoj sceni koja je sasvim sigurno također važan kotačić cijele priče i promocije našeg turizma, kako na domaćem tako i na stranom tržištu. 

Koje reportaže su bile nagrađene prošle godine saznajte u prilogu.

ZLATNA PENKALA / “SLAVONIJA – NAJLJEPŠA HRVATSKA TAJNA” PROGLAŠENA ZA NAJBOLJU INOZEMNU REPORTAŽU U TISKANIM MEDIJIMA

Vijesti: