Zračna luka Dubrovnik nosit će ime po poznatom hrvatskom znanstveniku

U Palači Ranjina jučer je održan je sastanak na temu dodavanja imena znastvenika Ruđera Boškovića nazivu Zračne luke Dubrovnik ( ZLD ). Riječ je o dal...

Autor:  HrTurizam.hr

23. svibnja 2023.

U Palači Ranjina jučer je održan je sastanak na temu dodavanja imena znastvenika Ruđera Boškovića nazivu Zračne luke Dubrovnik ( ZLD ).

Riječ je o daljnjem koraku u realizaciji dugogodišnje inicijative kojom bi se odala počast poznatom i povijesno iznimno važnom hrvatskom znanstveniku, rođenom u Dubrovniku. Jučerašnjim sastankom službeno je pokrenuta procedura kojom bi se navedeno i realiziralo, naveli su iz Dubrovačko- neretvanske županije.

Sastanak je inicirao Nikola Dobroslavić župan Dubrovačko-neretvanske županije, a na njemu su sudjelovali gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković te predstavnik Općine Konavle, ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Zračne luke Mario Curić kao predstavnici suvlasnika Zračne luke, direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober sa suradnicima, načelnik Općine Dubrovačko primorje Nikola Knežić te vijećnik u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika Krešimir Marković.

Inicijativa za dodavanje imena Ruđera Boškovića u naziv dubrovačke zračne luke pokrenuta je još u vrijeme obilježavanja 300. obljetnice rođenja velikog znanstvenika ili 2011. godine, a sad će se i operativno provesti.

Na sastanku je istaknuto kako se nisu dovoljno odužili dubrovačkom, hrvatskom i svjetskom velikanu Ruđeru Boškoviću za ono što je on dao čovječanstvu pa je ovo jedan dobar način za to.

Inicijativa će se provesti odgovarajućim aktima na Skupštini društva u suglasnosti s Vladom RH.

Foto: Zračna luka Dubrovnik

Autor:  HrTurizam.hr

23. svibnja 2023.