Odlična manifestacija Zvuci Krke – The Sounds of the River koju morate doživjeti

Glazbene večeri uz Krku redovito se održavaju od 2011. godine uz čvrstu podršku izuzetno zadovoljnih posjetitelja i lokalnog stanovništva. I ove godine brojni umjetnici nastupaju u čarobnom ozračju Roškoga slapa i Visovca. Manifestacija „Zvuci Krke – The Sounds of the River“ ove godine posvećena je prenošenju ekološke poruke kao glazba s porukom. Prije svakog koncerta će posjetiteljima biti predstavljen niz izložbi, radionica i ekoloških akcija.

Glazba, film, razna uprizorenja, izložbe, akcije, radionice i festivali na prekrasnim lokalitetima dočekuju posjetitelje Parka na ovogodišnjem  kulturnom ljetu, čime će se Nacionalni park „Krka“ afirmirati i predstaviti kao atraktivna i sadržajno bogata destinacija za posjetitelje ali i lokalno stanovništvo. I ove godine su s nama izuzetno kvalitetni izvođači koji će prvi put nastupiti na glazbenim večerima uz Krku i bogatstvo svog glazbenog izričaja stopiti s prelijepom prirodom“, zaključio je Željko Petreš, producent projekta Zvuci Krke – The Sounds of the River.

Zvuci Krke su manifestacija s dušom i jasnom porukom, a u odličnom ambijentu i uz izvrsne glazbenike slobdono možemo reći kako je ovo jedinstveno iskustvo i kvalitetan sadržaj koji itekako nedostaje našem turizmu. Do sada smo mogli uživati u glazbi Marka i Sare Škugor, Meri Cetinić, a organizatori osim Sandre Bagarić koja nastupa u nedjeljeu, najavljuju koncert i Edina Karamazova i Gorana Karana.

Vrhunski ambijent Roškog slapa, šume i prirode s jedne strane, dok s druge strane minimalizam i jednostavnost bez distrakcija – sve u svrhu kako bi se gosti mogli prepustiti prirodi i vrhunskoj glazbi.

Ove nedjelje na Roškome slapu nastupa Sandra Bagarić, sopranistica iznimnog glasa u čijim nastupima uživamo već godinama, a nastupit će uz  klavirsku pratnju supruga Darka Domitrovića, vrsnog međunarodno priznatog glazbenika i skladatelja. Zavidnu karijeru Sandra Bagarić stekla je nastupajući sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRTa, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Mostar i Tamburaškim orkestrom HRT-a, a koncertno je nastupala u Belgiji, Bosni i Hercegovini, Češkoj, Hrvatskoj, Italiji, Izraelu, Japanu, Mađarskoj, Njemačkoj, SAD-u (Florida, Puerto Rico, Hawaii) i Sloveniji.

Očekuje nas iznimno zanimljiv, dinamičan i interpretacijski kvalitetan koncert sastavljen od popularnih melodija iz klasičnog i opernog opusa kao i dio iz zabavnog repertoara ovih vrsnih umjetnika“ ističu u NP Krka te dodaju kako je ulaz na sve koncerte besplatan. Posjetitelji koncerta Sandre Bagarić u nedjelju će moći uživati i u izložbi karikatura Ekološke zavrzlame autora Svete Bjelića.

Pohvalno je kada organizator misli na sve elemente pa je tako organiziran i besplatan prijevoz s dva autobusa s polaskom u 18.00 iz Šibenika: Poljana – tržnica – Baldekin – Vidici (nasuprot Tommya) – Konjevrate – Drinovci (ispred crkve Imena Isusova) – Roški slap. Povratak autobusa s Roškog slapa je u 22 sata.

Čestitke organizatorima na ovoj odličnoj turističkoj priči.

 

Povezane vijesti: