Prema Forbesu Istra među šest europskih destinacija koje se mora posjetiti

Istarska turistička regija dobila je još jedno priznanje koje potvrđuje ono što se odavno zna – Istra je vrh hrvatskog turizma. Uz priznanje, dakako dolazi i vrhunska turistička promocija...

Istarska turistička regija dobila je još jedno priznanje koje potvrđuje ono što se odavno zna – Istra je vrh hrvatskog turizma. Uz priznanje, dakako dolazi i vrhunska turistička promocija istarske ponude.

Naime, najutjecajniji svjetski lifestyle magazin Forbes, Istru je uvrstio među šest europskih turističkih odredišta, tu su još francuska Autoroute du Soleil, talijanska Matera, irski “Smaragdni otoci” te ruta La Dolce Vita (Italija i Francuska), koja se “mora” posjetiti iako su u širokoj turističkoj javnosti nedovoljno poznati, ali su “među najkompletnijim kasnoljetnim i ranojesenskim destinacijama”.

Dok je dalmatinska obala poznata po svojim otocima i turističkim gradovima, stručnjaci lokalnih luksuznih destinacija usmjeravaju posjetitelje prema sjeveru zemlje. Istra je poznata po izuzetnoj gastronomiji, prekrasnim krajolicima, zelenim brežuljcima te čudesnim povijesnim spomenicima. Jedna je od rijetkih regija u svijetu gdje se mogu pronaći plemenite gljive – crni i bijeli tartufi. Organiziran je lov na tartufe s pravim lovcima i njihovim psima te degustacijski ručkovi s domaćim tradicionalnim proizvodima obogaćenim tartufima. Regija je također dom izvrsnih vina, pod zaštitom UNESCO-a je Eufrazijeva bazilika u Poreču i njeni mozaici iz 6. stoljeća, a mreža lokalnih cesta prolazi s obale i prekrasnih kamenih gradova do brežuljkaste unutrašnjosti: Motovuna, Grožnjana, Bala, Svetvinčenta te kroz mnoge vinograde, maslinike, mala obiteljska gospodarstva, ateljee i galerije“, opisuju u Forbesu ljepote Istre.

 

Vijesti: