hrturizam espresso: što je održivi turizam?

Prvi se uvijek pamte / 1. hrturizam espresso.

Autor:  Goran Rihelj

27. ožujka 2024.

Prvi se uvijek pamte / 1. hrturizam espresso.

Kao što sam najavio, hrturizam se širi i na video produkciju kroz tri video formata: espresso kao kratki format, glasno razmišljanje (intervjui, predstavljanje turističkih usluga i proizvoda, video prilozi s događanja) i tematska destinacijska dokumentarna priča dužeg formata.

Kako osobno obožavam espresso i nema dana da ga ne popijem, rodila se ideja spojiti dvije strasti u hrturizam espresso.

Puno se priča o održivom turizmu koji je danas imperativ u turističkom razvoju. No činjenica je i kada pitam ljude direktno: Što je održivi turizam? - malo ih može konkretno odgovoriti o čemu je riječ u praksi.

Održivi turizam je puno više od same definicije ili stavljanja panela na krovove objekata.

Stoga nam je cilj kroz serijal hrturizam espresso dati širi pogled na održivi turizam u praksi od kolega iz raznih turističkih djelatnosti, od kojih svaki u 30 sekundi iz svog kuta gledanja i djelovanja daje odgovor na pitanje što je održivi turizam.

Kako kažu vrhunski baristi: “A perfect extraction time for espresso generally ranges from 25 to 30 seconds, resulting in a well-balanced espresso.”

Možete li u pola minute, dok vam napravim espresso, reći što je za vas održivi turizam?

Evo što u 30 sekundi kaže Denis Ivošević, direktor Turističke zajednice Istarske županije, na pitanje što je za njega održivi turizam.

Pogledajte hturizam espresso serijal na YouTube kanalu hrturizam i ne zaboravite stisnuti subscribe tj. pretplatiti se na kanal kako bi pratili serijal hrturizam espresso o održivom turizmu. 

Autor:  Goran Rihelj

27. ožujka 2024.