Objavljen Javni natječaj za kupnju ugostiteljsko turističkog projekta – Češka vila na otoku Visu

Ministarstvo  državne  imovine ( MDI ) temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju ugostiteljsko turističkog projekta Češka vila...

Ministarstvo  državne  imovine ( MDI ) temeljem Odluke Vlade Republike Hrvatske o utvrđivanju uvjeta i objavi javnog poziva za dostavu obvezujućih ponuda za realizaciju ugostiteljsko turističkog projekta Češka vila u Gradu Visu na otoku Visu i imenovanju povjerenstva za  ocjenu ponuda i praćenje realizacije Projekta KLASA: 022-03/17-04/213, URBROJ: 50301-26/09-17-2 od 14. lipnja 2017. godine.

Objavom ovog  javnog poziva, MDI poziva domaće i međunarodne investitore s financijskom sposobnošću, kao i iskustvom u projektiranju, gradnji, marketingu i poslovanju turističkim kompleksima, na podnošenje ponuda  a realizaciju izgradnje Ugostiteljsko – turističkog projekta „Češka vila“  na lokaciji sv. Juraj  u Gradu Visu.

Nova dodana vrijednost stare vojarne koja godinama propada pogotovo je izrazito važna što se vojarna nalazi na otoku Visu, a otoci su već odavno ugroženi sami po sebi zbog manjka gospodarstva, iseljavanja i svih drugih problema zbog svoje izoliranost. Odluka o pokretanju međunarodnog javnog natječaja je povijesni iskorak u upravljanju državnom imovinom istaknuo je ministar državne imovine Goran Marić te dodao kako će ovakav projekt oživjeti i dati mogućnost života na otoku Visu te izravno djelovati na gospodarsku aktivnost i zaposlenost te na zadržavanje mladih na otocima „Do sada su neki otoci u vlasništvu Republike Hrvatske korišteni bespravno za dokoličarstvo i privatni hedonizam, bez kune naknade, a sada će dijelovi otoka koji su bili zapušteni preko dvadeset godina dobiti u kratkom vremenu potpuno novu sliku“ zaključio je ministar Marić.

Ugovor o zakupu sklopit će se na 50 godina te će se koncesija na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja dodijeliti na rok do 50 godina uz naknadu od 1.430.000,00 godišnje.  Procjena ukupnog prihoda je 84.300.000,00 kuna u proračun Republike Hrvatske, uz izgradnju novih ugostiteljsko-smještajnih jedinica razine minimalno četiri zvjezdice. Za realizaciju ovog projekta predviđen je rok od 3 godine od dana zaključenja ugovora, kazao je ministar Marić, apostrofirajući ulogu lokalne uprave u cijelom ovom projektu. U Povjerenstvu za odabir najpovoljnije ponude bit će predstavnici Ministarstva državne imovine, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva turizma te gradonačelnik Grada Visa.

Rok za dostavu ponuda je 16. listopada 2017.  godine u 23:59. sati., a cijeli javni poziv možete preuzeti ovdje

Article in English version 

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN