Mövenpick

Accor otvara prvi hotel Mövenpick u Hrvatskoj

Nakon otvaranja prvog hotela MGallery u Splitu, Accor nastavlja s proširivanjem svojeg portfelja u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Zahvaljujući partnerstvu s društvom Split Peninsula Properties d.o.o i razvojnim timom...

Nakon otvaranja prvog hotela MGallery u Splitu, Accor nastavlja s proširivanjem svojeg portfelja u Hrvatskoj i cijeloj regiji. Zahvaljujući partnerstvu s društvom Split Peninsula Properties d.o.o i razvojnim timom društva MPPD d.o.o, grupacija će plasirati još jedan vrhunski brend u omiljenom turističkom odredištu – gradu Splitu.

Novi hotel Mövenpick Split imat će 156 soba s pogledom na more, dva restorana i spa centar te inovativan radni prostor i objekt za održavanje konferencija. Hotel će imati i 110 podzemnih i nadzemnih parkirališnih mjesta uz velik broj postaja za punjenje električnih vozila. Najsjajniji biseri hotela Mövenpick Split bit će jedinstveni restoran na krovu, lounge prostor i terasa s infinity bazenom.

Mövenpick Split svoja će vrata otvoriti u drugom tromjesečju 2023. na plaži Žnjan, jednoj od najpoznatijih splitskih lokacija.

“Jedinstvena priča i veličanstven dizajn kompleksa Mövenpick Split pozivat će goste na opuštanje i uživanje na savršenoj mediteranskoj lokaciji. Accor hoteli poznati su po vrhunskom iskustvu odmora i osobnom pristupu svakom gostu te se veselimo gostima 2023.”, istaknuo je Dilek Sezer, direktor razvoja grupacije Accor za jugoistočnu Europu.

Projekt za novi hotel Mövenpick Split izradio je domaći nagrađivani arhitekt Alan Pleština iz studija Pulsar Arhitektura u suradnji s Accorovim timom za dizajn i tehničke usluge. Pleština je autor nekih od najuspješnijih projekata realiziranih u Hrvatskoj, uključujući projekte za kompleks trgovačkog centra Arena i sportske dvorane Arena Zagreb, koji su osvojili međunarodne nagrade za dizajn.

Kad je riječ o dizajnu krova, Mövenpick Split udružio je snage s međunarodno poznatom i nagrađivanom dizajnericom interijera Kristinom Zanić iz Dubaija, koja je stekla iskustvo u kreiranju prostora u vodećim turističkim destinacijama diljem svijeta. Kristina i tim kreirali su cjelodnevno iskustvo s naglaskom na dizajn, u okviru kojega će hotel moći ponuditi najbolje od zdrave mediteranske kuhinje.

Društvo Mövenpick osnovano je 1973. u Švicarskoj te upravlja rastućim portfeljem s više od 90 hotela u 25 zemalja. U sjevernoj Europi, koja trenutačno obuhvaća 31 državu, društvo Mövenpick u ovom trenutku provodi ukupno 12 projekata. Brand smatra da Njemačka, zemlje Beneluksa i istočna Europa imaju posebno snažan potencijal.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN