ACI daje besplatni dnevni vez za korisnike godišnjeg veza. Ali ima zanimljiva “Kvaka 22”

Pred nama je nova nautička sezona koja će i ove godine biti obilježena potrebom za različitim načinima prilagodbi aktualnom vremenu i okolnostima. Nautički turizam je svakako jedna od naših...

Pred nama je nova nautička sezona koja će i ove godine biti obilježena potrebom za različitim načinima prilagodbi aktualnom vremenu i okolnostima. Nautički turizam je svakako jedna od naših prednosti, a znamo kako nautičari prva otvara i zatvara turističku sezonu.

Svjesni novih i još uvijek nepredvidivih izazova koji nas očekuju, te s obzirom na i dalje aktualnu globalnu pandemiju koronavirusa, ACI d.d. je donijela odluku o besplatni dnevnom vezu za korisnike godišnjeg veza.

S ciljem povećanja osjećaja pripadnosti, kao i zadovoljstva gostiju u ACI marinama diljem hrvatske obale, ACI d.d. u znak zahvalnosti svojim vjernim korisnicima koji imaju važeći ugovor o godišnjem vezu nudi posebnu pogodnost i poklanja besplatni dnevni vez u svim ACI marinama do 30. lipnja 2021. godine“, ističu iz ACI-a.

Ono što je kvaka 22, da besplatan vez vlasnici i korisnici plovila ne mogu koristiti u istoj marini dva dana uzastopce, što je pozitivno jer se time potiče nautičare na plovidbu i učestalije izmjene destinacija.

Digitalizacija prijave

Od prošle godine putem usluge „e-Nautika“ Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, omogućena je online prijava dolaska stranog plovila ili hrvatskog čamca u hrvatske teritorijalne vode, radi plaćanja i preuzimanja elektroničke potvrde o uplati naknade za sigurnost plovidbe, te je pokrenut višejezičan portal nautika.evisitor.hr koji nautičarima omogućava online plaćanje turističke pristojbe.

Nakon provedenog pilot projekta online naplate, od 04. travnja 2021. moguća je isključivo online naplata turističke pristojbe u nautici putem portala https://nautika.evisitor.hr/, te više nije moguće platiti pristojbu u prostorijama lučkih kapetanija/ispostava.

/ / / Digitalizacija: Plaćanje turističke pristojbe za nautičare od sada samo online putem

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN