ACI marinama uručeni ISO certifikati za tri područja:

Foto: ACI

SGS, vodeća svjetska tvrtka za inspekciju, provjeru, testiranje i certifikaciju dodijelila je u ACI marinima ISO certifikata za tri područja djelovanja, i to za ISO 9001:2015 za područje sustava upravljanja kvalitetom; ISO 14001:2015 za područje sustava upravljanja okolišem te ISO 50001:2011 za područje sustava upravljanja energijom.

Tako su 22 ACI marine, kao dio najvećeg sustava marina na Mediteranu, ispunjavanjem strogih uvjeta certificiranja, potvrdile svoju usmjerenost prema odgovornom poslovanju, odgovornom načinu korištenja energije te očuvanju okoliša, s ciljem poboljšanja kvalitete i sigurnosti pružanja usluge gostima, unapređenja poslovnih procesa, te doprinosa u promicanju održivog turizma u Hrvatskoj, ističu iz ACI marina.

Izuzetno sam  zadovoljan činjenicom da je ACI i ovim međunarodnim certifikatom pokazao da je društvo koje intenzivno radi i nastaviti će raditi na podizanju kvalitete poslovanja i koje je svjesno potrebe zaštite okoliša i efikasnog korištenja energijom.  Naša su nastojanja usmjerena na to da kvalitetu i raznovrsnost usluge u hrvatskom nautičkom turizmu općenito dovedemo na razinu izvrsnosti kako bi Hrvatska bila prepoznata kao destinacija za vrhunski nautički turizam. Kontinuiranim ulaganjima u organizaciju, objekte, ljudske resurse i zaštitu okoliša dugoročno utječemo na porast kvalitete i podizanje standarda u marinama, ali i kod poslovnih partnera te u čitavoj destinacije što se reflektira i na niz drugih turističkih i gospodarskih grana.izjavio je Predsjednik Uprave ACI-ja, Kristijan Pavićut te dodao kako je to  postignuće dodatna potvrda kako je ACI lider u segmentu poslovanja hrvatskog nautičkog turizma, ali i dodatni poticaj prema postizanju izvrsnosti.   

Direktor odjela certifikacije SGS Adriatica, Drago Goić, prilikom uručenja certifikata izjavio je: „Certifikati se dodjeljuju na rok od tri godine, a SGS je obavezan svake godine izvršiti pregled u svrhu prikupljanja dokaza o kontinuiranom unapređivanju sustava upravljanja prema navedenim normama. Zadovoljstvo nautičara, očuvanje okoliša i učinkovito korištenje energije osnovni su ciljevi certificiranih sustava.”

 

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN