ACI objavili nerevidirane rezultate poslovanja za 2018.

Za Adriatic Croatia International Club ( ACI ) 2018. bila je rekordna godina. Zbog prodajnih i investicijskih aktivnosti Društva, ostvareno je značajno povećanje poslovnih i ukupnih prihoda. Ukupni prihodi...

Za Adriatic Croatia International Club ( ACI ) 2018. bila je rekordna godina. Zbog prodajnih i investicijskih aktivnosti Društva, ostvareno je značajno povećanje poslovnih i ukupnih prihoda.

Ukupni prihodi porasli su za 7 posto u odnosu na 2017. godinu te iznose 216 milijuna kuna, dok su poslovni prihodi porasli za 11 posto, a iznose 210 milijuna kuna. Prihodi usluga godišnjeg veza porasli su za 8 posto, mjesečnog za 11 posto, dnevnog za 7 posto, usluge zakupa 18 posto, ostale usluge pružene nautičarima 16 posto, a ostali poslovni prihodi su porasli za 161 posto. Gotovo sve ACI marine bilježe porast poslovnih prihoda, a najveći je zabilježen u marini Dubrovnik, Veljku Barbieri (Slano), Splitu te Korčuli, dok značajan porast bilježe marine Žut i Piškera. Ukupni rashodi porasli su za 1 posto. Dobit Društva porasla je za 54 posto te iznosi 38,4 milijuna kuna.

Tijekom 2018. godine ACI je nastavila sa strateškim promjenama u poslovanju uz značajniju usmjerenost podizanju kvalitete usluga, privlačenju novih klijenata te istraživanju tržišnih potencijala Jadrana. Pokrenuti su značajni koraci ka modernizaciji i napretku poslovanja, poput digitalizacije poslovanje i uvođenja CRM sustava. Proveden je niz manjih i većih investicijskih ulaganja kako bi se unaprijedila kvaliteta pružanja usluga, što je potvrđeno i kroz dodjelu nagrada HTZ-a „Turistički cvijet“ u kojoj su marine Dubrovnik i Split ove godine primile nagrade za najbolje srednje marine (2. i 3. mjesto).

ACI marina Rovinj

Također, dovršen je i najznačajniji investicijski projekt u povijesti ACI-ja, kompletna rekonstrukcija ACI marine Rovinj, koja predstavlja zaokret u pristupu nautičkom turizmu, ponudi marine i uslugama nautičarima, a kategoriziraju ju napredna tehnologija, sigurnost, luksuz i ljepota.

Od ostalih značajnih ulaganja u izvještajnom periodu ističu se rekonstrukcija platoa servisnog mula te nabavka 30-tonske dizalice u ACI marini Pomer (3,1 milijun kuna), produženje gatova u ACI marini Pula (1,3 milijuna kuna), rekonstrukcija bazenskog postrojenja u ACI marini Dubrovnik (865 tisuća kuna) te izgradnja dodatnog parkirališta (173 tisuće kuna). Također, u planu je i rekonstrukcija ACI marine Korčula u 2019. godini. Ovu sezonu s radom je započelo i sidrište u uvalama Vozarica i Srednja Draga u blizini ACI marine Skradin za plovila dulje do 15 metara.

Pogled na ACI marinu Split

Sve ACI marine postale su nositeljima triju ISO certifikata, a u tijeku je uvođenje četvrtog, čime je potvrđena usmjerenost prema odgovornom poslovanju, korištenju energije te očuvanju okoliša. Dodatno priznanje ACI marinama su i „Plave zastave“, dodijeljene u čak 18 marina, za održivo upravljanje i gospodarenje morem i obalnim pojasom.

Od ove sezone nautičarima je na raspolaganju i mobilna aplikacija s digitalnim uslugama i informacijama.

Kvalitetan sustav marina je izrazito bitan za nautički turizam te je odlično čuti kako ACI konstantno unaprjeđuje svoje marine i usluge, ali su i usmjereni prema društveno i ekološki odgovornom poslovanju.

Foto: Facebook / ACI Marinas

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN