ACI ostvario prihod od 139 milijuna kuna

Nerevidirani rezultati poslovanja tvrtke Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) pokazuju da je najveća hrvatska nautička tvrtka u prvih devet mjeseci 2020. ostvarila 139 milijuna kuna...

Nerevidirani rezultati poslovanja tvrtke Adriatic Croatia International Club za djelatnost marina d.d. (ACI) pokazuju da je najveća hrvatska nautička tvrtka u prvih devet mjeseci 2020. ostvarila 139 milijuna kuna poslovnih prihoda. Istovremeno, EBITDA za navedeno razdoblje iznosi 55 milijuna kuna. 

Promatrajući prihode od godišnjeg veza, rezultati ACI-jeva poslovanja u prva tri kvartala su gotovo na razini ostvarenog prihoda od 79 milijuna kuna u razdoblju od siječnja do rujna 2019. 

Nakon što su u prvih šest mjeseci ostvarili 52 milijuna kuna za usluge godišnjeg veza, prihod je do kraja rujna iznosio 78 milijuna kuna.

Sa zadovoljstvom mogu reći da su poslovni rezultati ACI-ja znatno bolji od inicijalnih predviđanja i očekivanja. U tome smo ponajviše uspjeli jer od početka mandata racionalno raspolažemo kapitalom i upravljamo Društvom. Ono čime se također možemo pohvaliti je i činjenica da smo, unatoč krizi, uspjeli zadržati isti broj nautičara na godišnjem vezu kao i 2019.“, poručio jepredsjednik Uprave društva ACI d.d. Kristijan Pavić.

U prethodnom razdoblju uspješno su dovršene započete investicije te su realizirani značajni projekti, poput dobivanja građevinske dozvole za projekt obnove dvorca Sorkočević.

„U ovom trenutku smo fokusirani na prilagodbu poslovanja, očuvanje likvidnosti tvrtke te nastavak provedbe održive poslovne politike. Na poslovanje ACI marina značajno utječu i koncesijski ugovori koji u većini marina traju do 2030. Produljenje koncesijskog razdoblja preduvjet je za realizaciju dugoročnih investicijskih ulaganja Društva, ali i za širenje lepeze usluga, podizanje kvalitete te ostvarivanje boljih poslovnih rezultata.“, navodi Kristijan Pavić.

ACI d.d. upravlja s 22 marine s preko 5.800 vezova te je nositelj nautičkog turizma u Hrvatskoj, na koji otpada čak milijardu i pol eura prihoda ukupnog turističkog sektora.

Foto: ACI

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN