Adris Grupa je i službeno postala novi vlasnik splitskog Hotela Marjan

Nakon višegodišnje bitke oko preuzimanja kroz predstečajnu nagodbu, splitski Hotel Marjan prešao je u ruke Adris Grupe. Split u međuvremenu bilježi visoke stope rasta turizma, pa je namjera Adris...

Nakon višegodišnje bitke oko preuzimanja kroz predstečajnu nagodbu, splitski Hotel Marjan prešao je u ruke Adris Grupe. Split u međuvremenu bilježi visoke stope rasta turizma, pa je namjera Adris Grupe ponuditi hotel visoke kategorije, prenosi Večernji list.

Veselimo se novom izazovu. Split je strateško odredište u razvojnim planovima turističkog dijela Adris Grupe i na takav način pristupit ćemo realizaciji projekta Marjan“, izjavili su iz uprave Adris Grupe, a već proljetos su naglasili kako su im planovi Hotel Marjan pretvoriti u hotel najviše kategorije koji će kvalitetom parirati novootvorenom Grand Hotelu Park u Rovinju.

Trgovački sud u Split donio je pravomoćno rješenje kojim je dosuđeno vlasništvo Adris Grupe nad hotelom na Zapadnoj obali. Prethodno, hotel je bio u vlasništvu Željka Keruma, odnosno njegove tvrtke Adriatic koja je prije četiri godine završila u stečaju zbog neisplate plaća radnicima, a Adris je bio najveći vjerovnik tvrtke. Rovinjska kompanija je u nadmetanju dala ponudu od 324 milijuna kuna, što je otprilike tri četvrtine procijenjene vrijednosti hotela. Iako je više stranih fondova iskazalo interes, Adris Grupa je naposlijetku bila jedini ponuđač.

Izvor / foto: Večernji list; Pixabay

Povezane vijesti: