Adris grupa ostvarila dvoznamenkasti rast svih ključnih pokazatelja poslovanja

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 4,7 milijardi kuna, što je za 12 posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prihodi...

U prvih devet mjeseci ove godine ukupni prihodi Adris grupe iznosili su 4,7 milijardi kuna, što je za 12 posto više od prihoda ostvarenih u istom prošlogodišnjem razdoblju. Prihodi od prodaje roba i usluga iznose 4,1 milijardi kuna i za 20 posto veći su od prošlogodišnjih. Neto dobit iznosi 752 milijuna kuna, što je rast od 20 posto.

Maistra je, u usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, ostvarila četiri posto više noćenja gostiju, uz povećanje prosječne cijene noćenja od tri posto, što je dovelo do rasta poslovnih prihoda od 10 posto. EBITDA (dobit prije amortizacije, kamata i poreza) iznosi 540 milijuna kuna i 10 posto je veća od prošlogodišnje. EBIT (dobit prije kamata i poreza) bilježi rast od devet posto i iznosi 407 milijuna kuna. Ostvarena neto dobit od 359 milijuna kuna predstavlja rast od 12 posto u usporedbi s prvih devet mjeseci prošle godine. Trenutni booking potvrđuje dosadašnje pozitivne trendove rasta prihoda. U tijeku je završetak hotela Park, ključnog proizvoda u procesu zaokruživanja vrhunske hotelske ponude u Rovinju.

Adris uspješno posluje. Naši su poslovi rastući i dugoročno održivi. Ne smanjujemo ambicije, investiramo. U proteklih osam godina investirali smo sedam milijardi kuna, povećavamo konkurentnost, izvozimo. Krajnje smo usredotočeni na organski rast i poslovnu izvrsnost, spremni i za nove akvizicije“ izjavio je predsjednik Uprave Adris grupe, mr.sc. Ante Vlahovića.

U tijeku je proces poslovne integracije tvrtke HUP u turistički dio Grupe

Foto: Maistra

Ovogodišnja akvizicija Adris grupe, HUP Zagreb, tvrtka je koja znatno pridonosi jačanju turističkog dijela Grupe i koja također ostvaruje rast svih ključnih pokazatelja poslovanja. Navedeni pokazatelji, uz zagrebačke hotele, obuhvaćaju i poslovanje dubrovačkih hotela u sklopu podružnice Hoteli dubrovačka rivijera.

U usporedbi s istim prošlogodišnjim razdobljem, HUP ostvaruje devet posto više noćenja gostiju, uz rast prosječne cijene noćenja od pet posto. Poslovni prihodi veći su za 13 posto, a EBITDA iznosi 145 milijuna kuna i 14 posto je veća od prošlogodišnje. EBIT bilježi rast od 24 posto i iznosi 113 milijuna kuna. Ostvarena neto dobit u iznosu od 96 milijuna kuna veća je 25 posto.

U tijeku je proces poslovne integracije tvrtke HUP u turistički dio Grupe. Cilj projekta je uspostaviti jedinstveni model upravljanja turističkim dijelom kako bi se nastavio dugoročno održivi rast. Danas turistički dio Adris grupe raspolaže s 83 posto hotelskih kapaciteta na razini četiri i pet zvjezdica. Uz kvalitetan portfelj i operativnu izvrsnost, temelj održivosti jest i pozicioniranje u tri rastuća i međunarodno prepoznatljiva odredišta – Rovinju, Dubrovniku i Zagrebu.

Povezana vijest:

GODIŠNJE IZVJEŠĆE ADRIS GRUPE OPET ODUŠEVILO KREATIVNIM RJEŠENJEM – TESTIRANI NA IZAZOVE

 

Povezane vijesti: