air transat

Air Transat ponovno će povezivati Toronto i Zagreb

Kanadski avioprijevoznik Air Transat najavio je svoj red letenja za sljedeću ljetnu sezonu, a prema pisanju portala Croatian Aviation, između 44 svjetska odredišta našao se i Zagreb. Početkom ljetnog...

Kanadski avioprijevoznik Air Transat najavio je svoj red letenja za sljedeću ljetnu sezonu, a prema pisanju portala Croatian Aviation, između 44 svjetska odredišta našao se i Zagreb.

Početkom ljetnog reda letenja postepeno će se povećavati broj operacija prema Europi, a kompanija planira prometovati prema gotovo svim odredištima kao prije globalne pandemije, pritom dodajući i nove.

Iz najvećeg kanadskog grada Air Transat planira prometovati na 13 međunarodnih linija prema Europi, uključujući i onu prema glavnom gradu Hrvatske. U samoj špici ljetne sezone ovaj će prijevoznik imati gotovo 60 tjednih letova iz Toronta prema Nizozemskoj, Grčkoj, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj i drugim europskim državama.

Ono što posebno veseli jest najava ponovnog uspostavljanja redovne linije između Toronta i Zagreba. Kompanija je planirala obnoviti promet na ovoj liniji i ovog ljeta, no zbog restriktivnih mjera u Kanadi i slabe potražnje, to se ipak nije dogodilo.

Iako. je prije pandemije (u ljeto 2019. godine) Air Transat između Toronta i Zagreba prometovao čak tri puta tjedno, za sljedeće ljeto najavljena su dva tjedna leta. Prvi let iz Toronta prema Zagrebu najavljen je za subotu, 7. svibnja 2022. Mjesec dana kasnije, od 7. lipnja, uvodi se i drugi tjedni let s polaskom iz Toronta utorkom. Dva tjedna leta najavljena su trenutno sve do kraja sljedeće ljetne sezone, odnosno do 29. listopada 2022.

Na liniji između Toronta i Zagreba najavljeni su zrakoplovi tipa A330-200 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 332 do 345 sjedala. Time će Air Transat između dva spomenuta grada sljedećeg ljeta ponuditi više od 31 tisuće sjedala.

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN