Airbnb predstavio novi proizvod za luksuzni smještaj i usluge

Airbnb je predstavio svoj novi proizvod naziva Airbnb Luxe, platformu koja povezuje smještajne jedinice više klase s personaliziranim servisima za planiranje putovanja, prenosi Travel Weekly. Airbnb Luxe smještajna kolekcija...

Airbnb je predstavio svoj novi proizvod naziva Airbnb Luxe, platformu koja povezuje smještajne jedinice više klase s personaliziranim servisima za planiranje putovanja, prenosi Travel Weekly.

Airbnb Luxe smještajna kolekcija debitira s 2 tisuće apartmana diljem svijeta, uključujući i destinacijskim smještajem poput vile Fleming na Jamajci u kojoj je Ian Fleming napisao svoje romane o James Bondu, te otoka Nukutepipi na Tahitiju kojim upravlja Guy Laliberte, osnivač Cirque du Soleila.

Uz nekretnine na tradicionalnim turističkim destinacijama, platforma prikazuje i luksuzne apartmane u gradovima poput Londona, Los Angelesa, Milana, Pariza i Austina.

Svaki Airbnb Luxe smještajna jedinica mora zadovoljiti strogi skup kriterija s više od 300 različitih propisa koje su podložne inspekciji. To uključuje procjenu standarda, između ostalog, poput funkcionalnog dizajna, prostora koji je pogodan za grupe te vrhunskih kućanskih aparata.

Airbnb Luxe apartmani su povezani s „posvećenim, visoko obučenim dizajnerom putovanja“ koji je dostupan 24 sata na dan, a njegova uloga je nadgledati rezervaciju i prijavu u apartman, koordinirati lokalna iskustva i aktivnosti te organizirati usluge poput čuvanja djece, privatnog kuhara, osobnog trenera i kućnih masaža.

Airbnb Luxe je po kvaliteti standarda pozicioniran iznad kolekcije premium smještajnih jedinica Airbnb Plus, koji je trenutno dostupan na 300 tržišta.

Prelazak Airbnb-a na luksuzno tržište smještaja uslijedio je nakon što je kompanija akvizirala startup Luxury Retreats 2017. godine. Prema Airbnb-u, potražnja za luksuznim nekretninina i iskustvima je u porastu posljednjih godina, a rezervacije putem Airbnb-a, za noćenja koja koštaju minimalno tisuću dolara, porasle su za 60 posto 2018. godine.

Izvor / foto: Travel Weekly; Airbnb

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN