Airbnb: Smjernice za čišćenje apartmana u svrhu sprečavanja širenja bolesti COVID-19

Nacionalni stožer civilne zaštite tj. epidemiolozi donijeti će jedan poseban okvir o funkcioniranju i uvjetima u koje će hoteli i svi smještajni objekti trebati ispuniti, kao i u uvjete...

Nacionalni stožer civilne zaštite tj. epidemiolozi donijeti će jedan poseban okvir o funkcioniranju i uvjetima u koje će hoteli i svi smještajni objekti trebati ispuniti, kao i u uvjete o ponašanju turista dok borave u Hrvatskoj.

Dok ne dobijemo spomenute okvire, kao korisnu informaciju ističemo smjernice za čišćenje apartmana u svrhu sprečavanja širenja bolesti COVID-19, koju je donio AirBnb.

Prema podacima Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) moguće je da se osoba zarazi koronavirusom dodirujući kontaminiranu površinu, poput kvake ili prekidača za svjetlo, a virus može živjeti na nekim površinama i po nekoliko sati, pa čak i dana. Stoga je od ključne važnosti da se površine koje se često dodiruju što češće čiste i dezinficiraju, osobito između dviju rezervacija.

Za tu potrebu Airbnb donio je smjernice za čišćenje koje mogu biti korisne domaćinima koji će iznajmljivati smještaj u ovom teškom razdoblju. Svakako dobra chech lista

Preuzmite kontrolni popis za čišćenje

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN