Airbnb uveo novi alat: Gosti prije rezervacije od sada mogu provjeriti brzinu WiFi-a u smještaju

Bilo da se radi o igranju i streamingu na Twitchu, zumiranju s kolegama ili druženju s obitelji putem videochata, poslu, brzi i stabilan internet važniji je nego ikad. Prepoznao...

Bilo da se radi o igranju i streamingu na Twitchu, zumiranju s kolegama ili druženju s obitelji putem videochata, poslu, brzi i stabilan internet važniji je nego ikad. Prepoznao je to i Airbnb te je uveo novu uslugu.

Kako se sve veća fleksibilnost u radu i životu s bilo kojeg mjesta nastavlja, mogućnost utvrđivanja brzine WiFi-ja na popisu prije rezervacije neophodna je za sve digitalne nomade, remote radnike, putujuće obitelji, “gamere” i kreativce. Zato je Airbnb uveo novi alat putem kojeg gosti prije rezervacije mogu provjerite brzinu WiFi -ja u apartmanu izlistanu na njihovoj platformi.

Softver koristi otvoreni kod M-Laba za mjerenje brzine preuzimanja. Novi alat je trenutno dostupan samo u SAD-u, no kako navode iz Airbnb-a, globalno će biti dostupan u sljedećim tjednima.

Cijeli postupak je iznimno jednostavan i automatiziran.

Iako su domaćini već neko vrijeme mogli ručno dodavati brzine WiFi-a na svoje stranice s popisom, sada Airbnb nudi jednostavno i učinkovito rješenje kroz aplikaciju koja omogućuje automatsko mjerenje brzine WiFi-ja.

Dakle, domaćini mogu testirati brzinu povezivanja izravno u aplikaciji Airbnb i lako objaviti podatke o brzini njihove WiFi veze na stranici svojeg smještaja. Naravno ne radi se o obavezi, no svakako kako svi smještaji koji će imati transparentno objavljene podatke o brzini WiFi-a će biti u prednosti spram drugih.

Da, ponovim. Danas više nije standard imati internet, nego je imperativ imati brzi internet, koji omogućuje sve gore navedeno bez ikakvih smetnji.


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN