Ako hodate s košaricom za čaše oko vrata u sjeverozapadnoj Istri više niste “luđaci”, dapače, to postaje imperativ 

Početak jeseni u sjeverozapadnoj Istri obilježit će i jesensko izdanje Wine & Walk-a, tj. Wine&Walk by the sea u Novigradu. Atraktivna ponuda  istarskih vina, duga šetnja uz more i...

Početak jeseni u sjeverozapadnoj Istri obilježit će i jesensko izdanje Wine & Walk-a, tj. Wine&Walk by the sea u Novigradu.

Atraktivna ponuda  istarskih vina, duga šetnja uz more i ukusni zalogaji obilježit će i treće izdanje manifestacije Wine&Walk by the sea koja će se u subotu, 28. rujna održati u Novigradu. Ljubitelji vina i dobre hrane će u početku jeseni s čašom u ruci tijekom 10 kilometara duge šetnje uživati kroz Novigrad i okolicu. 

U sjeverozapadnoj Istri ova manifestacija već ima kultni status, a turiste koji šeću s košaricama za čašu vina oko vrata više nitko ne smatra nekim “luđacima”, dapače, nego jasan simbol prepoznavanja Wine&Walk-a. Čak koja i budi i “zavist” jer jednom kada doživite Wine&Walk teško je prihvatiti činjenicu da i ove godine tamo. Jednostavno priča koja oduševljava i budi jaka pozitivna sjećanja. Također, čak neki posjetitelji planiraju dio godišnjeg sukladno Wine&Walk-u, što je još jedan jak dokaz kako je Wine&Walk postao motiv dolaska, što je i bio sam cilj manifestacije.

Već sam ranije pisao kako je sinonim za Wine&Walk postala riječ – SOLD OUT, jer se karte rasprodaju u manje od 24 sata i to sve online. Više nego impresivno.

Inače, Istria Wine&Walk u nazad tri godine doživio je svoje nove odlične ekstenzije kroz Wine&Walk by the sea-u Novigradu u mjesecu rujnu gdje je raspoloženo 500 karata te u mjesecu travnju Sweet Wine&Walk za 300 posjetitelja koji kreće iz Momjana. Sve u pred i posezoni.

Tako jednostavna, logična i fenomenalna turistička priča.

Vrhunska ponuda istarskih vina i autohtonih gastronomskih delicija, jedinstvena šetnja kroz starogradsku jezgru Novigrada, uz more, maslinike i vinograde te uvijek odlična atmosfera glavni su sastojci Wine & Walka by the sea. Ovaj vinski pohod svake godine privlači sve više posjetitelja te nas to motivira da iz godine u godinu sve više napora ulažemo u dodatne sadržaje kako bismo nadmašili očekivanja. Vjerujem da ćemo i ove godine iznenaditi sve posjetitelje”, izjavila je Vesna Ferenac, direktorica Turističke zajednice Grada Novigrada-Cittanova.

Početak programa predviđen je u jutarnjim satima s novigradske rive Porporele gdje će se sudionici prijavljivati. Svi će dobiti degustacijsku čašu i bonove, mapu staze te sve upute koje će im pomoći na vinskoj stazi. Pustolovina započinje šetnjom rivom i starom lučicom Mandrač, u samoj povijesnoj jezgri grada gdje sudionike očekuje prva točka. Nakon degustacije, šetači će nastaviti stazom koja prolazi dijelom uz morsku obalu, a zatim ulazi u zaleđe Novigrada  kroz vinograde i maslinike. Sudionike na putu očekuje ukupno sedam točaka gdje će moći uživati u eno-gastro ponudi sjeverozapadne Istre, upoznati vinare i poznate chefove te doživjeti brojna iznenađenja.

Svoju ponudu vina predstavit će vinarije Pervino, Moreno Ivančić, Stancija Fava, Demark, Leonardo Palčić, Ghira i Novacco, dok će ukusna istarska jela od ribe i mesa pripremiti Plegius catering, restoran Navigare, Konobe Nino, restoran Half 8, taverna Sergio i restoran Kod Marice, dok će se za slatki zalogaj pobrinuti pekara Ošo.

Povratak u Novigrad predviđen je u kasnim poslijepodnevnim satima, a cilj manifestacije nalazi se u starogradskoj jezgri. Ovdje sudionike očekuje nastavak slavlja uz izvrsnu glazbu  i nastup Goran Griff Banda, ukusne zalogaje i lokalno vino te sajam autohtonih poljoprivrednih proizvoda i suvenira na kojem će moći uživati u bogatstvima Istre. 

Više o cijeloj manifestaciji saznajte OVDJE

POVEZANA VIJEST:

ISTRIA WINE&WALK RASPRODAN U MANJE OD 24 SATA

Povezane vijesti: