Apel makarskih vatrogasaca: Upozorite svoje goste da je upotreba vatre na otvorenom strogo zabranjena

Dobrovoljno vatrogasno društvo Grada Makarske uputilo je apel svim iznajmljivačima, turističkim djelatnicima, turističkoj zajednici i svim građanima Makarske, da upozore turiste kako je paljenje vatre na otvorenom strogo zabranjeno....

Dobrovoljno vatrogasno društvo Grada Makarske uputilo je apel svim iznajmljivačima, turističkim djelatnicima, turističkoj zajednici i svim građanima Makarske, da upozore turiste kako je paljenje vatre na otvorenom strogo zabranjeno.

Kako navode u svojem priopćenju, proteklih noći imali su 5 intervencija roštiljanja u šumi, paljenja svijeća, baklji i slično.

Naglašavaju, kako je tijekom ljetnih mjeseci strogo zabranjena uporaba otvorenog plamena na otvorenom, svakog oblika roštiljanja u šumama, paljenje voštanih svijeća, baklji, pušenje, sve je zabranjeno. Dobrovoljno vatrogasno društvo Grada Makarske stoga moli iznajmljivače i sve druge vlasnika smještaja da upozore svoje goste da je upotreba vatre na otvorenom strogo zabranjena.

Budimo svi skupa čuvari našega grada i spriječimo katastrofu na vrijeme. I najmanji žar je potreban da se upravo to dogodi. Budimo odgovorni” – naglašavaju iz DVD Makarska.

Također, DVD Makarska je u akciji skupljanja novaca za jedan komplet vatrogasnog odijela za šumske požare, te mole pomoć donacijama. Više detalja saznajte OVDJE

Foto: DVD Makarska


Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN