YEZI Zagreb, restoran s 100 mjesta uključujući i vanjsku terasu, sprema otvoriti svoja vrata ove jeseni, a poznati londonski concept chef azijske kuhinje Werner Seebach vodit će gastro ponudu novog zagrebačkog restorana.
Restoran se otvara u sklopu nove investicije Arena Hospitality Group, hotela art'otela Zagreb u Petrinjskoj ulici 7, s ulazom iz Amruševe ulice (Amruševa 4), čime će dodatno istaknuti privlačnost hotela kao središta kulture, umjetnosti i kulinarske izvrsnosti.
Jelovnik YEZI-ja se može pohvaliti velikim izborom dim suma. Od posebnog dim suma od pečenih gljiva, yuzua, tartufa, preko dim suma od bijelog mesa grdobine s yuzu preljevom do ljutog woka od kozica s čili grahom i zelenim grahom kuhanih u woku, YEZI ponuda hrane pripremljene na pari, pečene, na žaru i pržene obećava da će sve biti praznik za sva osjetila.
Osim toga, YEZI će imati u jelovniku i zanimljivu ponudu glavnih jela, uključujući jela od patke, ribe i rezanaca, osiguravajući impresivan izbor koji će zadovoljiti svako nepce. Gastro ponuda će biti nadopunjena i bogatim izborom s preko 20 vrsta najkvalitetnijih čajeva na svijetu.
"Oduševljeni smo što možemo YEZI Zagreb predstaviti živahnoj kulinarskoj sceni ovog prekrasnog grada. S glavnim kuharom Wernerom Seebachom i timom talentiranih kuhara, uvjereni smo da će YEZI postati restoran zbog kojih će mnogi i doći u Zagreb, nudeći jedinstveno iskustvo objedovanja koje prikazuje najbolje od moderne panazijske kuhinje na način jedinstven za Hrvatsku.” rekao je g. Reli Slonim, izvršni direktor Arena Hospitality Group.
Seebach je poznat po svojoj stručnosti u stvaranju izvrsnih i inovativnih kulinarskih iskustava u restoranima Sushi Samba, Duck & Waffle i Chino Latino. Glavnom chefu će se pridružiti jedan od najiskusnijih europskih dim sum kuhara, Tom Tian Hau Low, obučen u Hong Kongu i Tajvanu, koji u YEZI donosi gotovo četrdeset godina iskustva u dim sum kuhinjama diljem svijeta.