Arena Hospitality Groupa najavila investicijski ciklus od 500 milijuna kuna

Arena Hospitality Group je sredinom 2017. putem javne ponude na Zagrebačkoj burzi prikupila oko 750 milijuna kuna kako bi nastavila svoj investicijski ciklus.  Prvi dio investicijkog ciklusa krenuo je...

Arena Hospitality Group je sredinom 2017. putem javne ponude na Zagrebačkoj burzi prikupila oko 750 milijuna kuna kako bi nastavila svoj investicijski ciklus. 

Prvi dio investicijkog ciklusa krenuo je prošle godine u naselju Pomer, gdje se smjestio jedan od manjih kampova iz sastava grupe, a odlučilo se ulagati u potpuno novi trend kampiranja. Bivši autokamp Pomer pretvoren je u prvi hrvatski luksuzni glamping resort – Arena One 99 Glamping. 

Otvoren je u lipnju, a već krajem sezone dobio je niz prestižnih nagrada kao što su „Turistički cvijet 2018“ Hrvatske turističke zajednice za kamp godine s najboljom glamping ponudom u Hrvatskoj, te nagradom Zlatna koza za turistički proizvod godine. Iznos investicije je bio 70 milijuna kuna. Važno je za istaknuti kako se radi o 100% glamping konceptu, prvog tog tipa u Hrvatskoj. 

U 2019. investicijski ciklus od 500 milijuna kuna

U 2019. Arena Hospitality Groupa nastavlja ciklus investicija i ulaže 128 milijuna kuna u kamp Arena Kažela.

Kamp Arena Kažela

Nakon završetka investicije kamp će svojim gostima ponuditi 1.300 prostranih parcela i 164 novih Premium Camping Home mobilnih kućica. U turističko naselje Verudela Beach, planira se uložiti oko 60 milijuna kuna u drugoj polovici 2019. godine. Deset smještajnih jedinica biti će obnovljeno za ovu sezonu dok će preostalih 146 jedinica i 20 vila biti obnovljeni za sezonu 2020. godine. Po završetku investicije naselje će nositi brand Arena Hotels & Apartments

Također, na Verudeli u Puli dovršavaju se i planovi za sveobuhvatnu obnovu Hotela Brioni koji će nakon rekonstrukcije imati kategorizaciju 5 zvjezdica.  Projekt kreće krajem 2020. godine sa ciljem otvaranja hotela u 2022. godini, a planira se uložiti 190,0 milijuna kuna. Hotel će nositi brand Park Plaza, koji će taj hotel pozicionirati među najbolje hotele tog hotelskog lanca.

Hotel Brioni , Pula

Jačanje pozicije u Njemačkoj te širenje u Srednjoj i Istočnoj Europi

U Njemačkoj, Arena Hospitality Group dovršava planove za obnovu hotela art’otela berlin kudamm. Hotel je smješten u poznatom kvartu Berlina Charlottenburgu i posvećen je radovima pop-art umjetnika Andy Warhola. Investicija će obuhvatiti kompletan smještajni dio od 152 sobe, te sve ostale hotelske sadržaje. Planira se uložiti oko 53,0 milijuna kuna. 

Kada se uzmu u obzir navedene investicije, Arena Hospitality Groupa će u periodu do 2022. investirati više od pola milijarde kuna što će ju svrstati uz bok najvećih investitora u turističkom sektoru Hrvatske. “Uz navedene investicije mogu se očekivati i daljnje investicije u postojeći portfelj Grupe, a povrh toga se i radi na mogućnošću širenja u regiji, te u Srednjoj i Istočnoj Europi” zaključuju iz Grupe.

Hotelska grupacija Arena Hospitality Group d.d., ( prijašnja Arenaturist) trenutno nudi portfelj od 27 objekata u vlasništvu, suvlasništvu, najmu ili pod upravljanjem s više od 10.000 soba i smještajnih jedinica u Hrvatskoj, Njemačkoj i Mađarskoj. 

Zanimljivo, AHG su prvo hrvatsko hotelsko društvo koje posjeduje i upravlja hotelima izvan Hrvatske i prvo s ekskluzivnim pravom upravljanja i razvoja hotela pod međunarodnom prepoznatljivim brendovima Park Plaza Hotels i art’otel ( Park Plaza, art’otel, Arena Hotels & Apartments i Arena Campsites ).

Povezane vijesti: