austrian airlines

Austrian Airlines ovoga ljeta povezuje Beč sa Zagrebom, Splitom i Dubrovnikom

Austrijski nacionalni prijevoznik, Austrian Airlines, u ljetnom redu letenja obnovit će promet prema tri hrvatska odredišta, piše Croatian Aviation. Iz svoje baze u Beču Austrian Airlines tako će prometovati...

Austrijski nacionalni prijevoznik, Austrian Airlines, u ljetnom redu letenja obnovit će promet prema tri hrvatska odredišta, piše Croatian Aviation. Iz svoje baze u Beču Austrian Airlines tako će prometovati prema Zagrebu, Splitu i Dubrovniku.

Za sada definiran je samo red letenja za ožujak i travanj, dok broj tjednih letova za ostatak ljetnih mjeseci još nije poznat. Kompanija će u sljedeća dva tjedna definirati red letenja za ostatak ljetne sezone.

Linija Beč – Zagreb – Beč prometovat će od nedjelje, 28. ožujka, četiri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom, petkom i nedjeljom. Na svim letovima najavljeni su zrakoplovi tipa E195 koji kod ovog prijevoznika imaju kapacitet od 120 sjedala. Ukupno će, do kraja travnja, Austrian Airlines ponuditi između Zagreba i Beča 4800 sjedala.

Promet na ovoj liniji Austrian je obustavio u listopadu prošle godine zbog niske potražnje te je dva grada povezivao samo u vrijeme oko Božića i Nove godine.

Linija Beč – Dubrovnik – Beč također će krenuti s prometovanjem od 28. ožujka, a u ožujku će još prometovati i u utorak, 30. ožujka. U prvom tjednu travnja najavljena su dva leta (četvrtak i petak, 1. i 2. travnja), u drugom tjednu dostupna su tri leta, dodatno i nedjeljom, a od trećeg tjedna travnja kompanija će imati četiri leta tjedno za Dubrovnik, utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

Do kraja travnja Austrian će između Dubrovnika i Beča obaviti 17 povratnih letova, koristeći razne tipove zrakoplova iz svoje flote. Između Dubrovnika i Beča do kraja travnja u ponudi je 4664 sjedala.

Isti broj letova, njih 17, najavljeno je i na liniji Beč – Split – Beč. Kompanija će postupno povećavati broj tjednih operacija, baš kao i u Dubrovniku, s time da će od sredine travnja na tjednoj razini kompanija nuditi četiri leta tjedno, također utorkom, četvrtkom, petkom i nedjeljom.

U odnosu na liniju prema Dubrovniku, prema Splitu će prometovati veći zrakoplovi, pa je i broj ponuđenih sjedala između Splita i Beča znatno viši u odnosu na druge dvije linije prema Hrvatskoj. Ukupno je trenutno na tržištu dostupno čak 5.400 sjedala.

Povratak Austrian Airlinesa važna je vijest za tri spomenute hrvatske zračne luke. Iako se radi o manjem broju letova nego što je to bilo u 2019. godini, s obzirom na trenutnu situaciju Austrian će u predsezoni ponuditi zavidan broj letova prema Hrvatskoj, u navedenom razdoblju od svega mjesec dana ukupno je dostupno više od 15 tisuća sjedala na letovima ove poznate aviokompanije.

Naslovna fotografija: Facebook Austrian Airlines

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN