Hrvatska turistička zajednica i udruga JRE u Zagrebu su održale zajedničku radionicu "Gastronomska tradicija — vrijednost za novac", koja je za cilj imala što kvalitetnije pozicioniranje Hrvatske kao gastronomske turističke destinacije. Radionica je okupila ključne dionike sektora gastronomskog turizma, odnosno vodeće hrvatske chefove, ugostitelje i proizvođače hrane iz velikih turističkih središta.
"Naša zemlja kontinuirano radi na kvalitetnom podizanju gastronomije kao jednog od traženijih turističkih proizvoda koji često predstavlja i važan motiv dolaska gostiju u destinaciju tijekom cijele godine. Činjenica je da se Hrvatska u svijetu sve više doživljava kao zemlja kvalitetne autohtone eno-gastronomske ponude, što dokazuju rezultati posljednjeg TOMAS istraživanja o stavovima i potrošnji turista u našoj zemlji. Prema njima, uz prirodu, sigurnost i ugođaj, naši gosti visoku ocjenu daju i eno-gastronomskoj ponudi naše zemlje. Upravo mi je zato iznimno drago što putem ove radionice s našim partnerom JRE imamo priliku osnažiti našu gastronomsku scenu na kojoj sve više do izražaja dolaze specifična lokalna jela koja našim gostima pružaju posebno iskustvo i jedinstven doživljaj", izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.