Avantura à la carte – karta koja kroz zagonetke otkriva posebnosti Biogradske rivijere

Avantura à la carte na prvi je pogled tipična turistička karta, ali već na drugi predstavlja maštovit i interaktivan vodič koji kroz rješavanje zagonetki turiste vodi u razgled pet...

Avantura à la carte na prvi je pogled tipična turistička karta, ali već na drugi predstavlja maštovit i interaktivan vodič koji kroz rješavanje zagonetki turiste vodi u razgled pet odredišta Biogradske rivijere – Biograda na Moru, Pašmana, Tkona, Pakoštana te Sv.Filipa i Jakova

Na tom je trgu postavljena spomen-ploča glazbeniku koji je svojim notama postao neizbrisiv dio baštine dalmatinske pjesme. U kućicu upišite nadimak po kojem je bio poznat“. Tako glasi jedan od 30 zadataka osmišljenih za turiste gladne sadržaja kojima su autori karte namijenili itekako aktivnu ulogu! Od istraživanja veličanstvenog Maškovića hana u Vrani, najzapadnijeg spomenika turske svjetovne arhitekture u Europi, uspona na brdo Straža otkud puca fantastičan pogled na Kornatski arhipelag i Vransko jezero te otkrivanja veze između Norvežana i Velikog Bokolja, najvećeg vrha otoka Pašmana – Avantura à la carte poziva turiste na istraživanje, upoznavanje i zabavu kroz jednostavne, ali efektne zagonetke. Osmišljene su tako da turist u potpunosti doživi Biogradsku rivijeru te bude nagrađen za svoj trud poklon suvenirima i raznim popustima.

Avanturu à la carte čini pet istraživačko-turističkih misija. Svako odredište, a naposljetku i cijela Biogradska rivijera, otkrivaju se kroz zadatke koje je moguće riješiti jedino na terenu. Svaka destinacija na karti označena je zasebnom bojom, ima pripadajuću zemljopisu kartu s označenim lokacijama koje treba obići, kartice s brojem, nazivom i opisom lokacije te zadatkom koji treba riješiti. Postoje dvije vrste zadataka, jedan je upisivanje traženog pojma u za to predviđenu kućicu, a drugi su fotokote odnosno mjesta na kojima je potrebno snimiti fotografiju kao dokaz posjeta. Lokacije se mogu obilaziti bilo kojim redom. Zadaci su jednostavni, ali zahtijevaju malo truda od čitanja natpisa na crkvenim satovima, simbola s kamenih zidova ruševnog dvora do pronalaska najboljega kadra za rješavanje foto kote.

Rješenja se upisuju u križajku koja se nalazi na karti, a završna rješenja destinacija vode do konačnog rješenja igre koje pak turiste odvodi u daleku prošlost, ali i do nagrada! Ovisno o broju riješenih zadataka koje upisuju u kupon, turisti će biti nagrađeni prigodnim poklonima, suvenirima i popustima koji se, uz predočenje ispunjenog kupona i fotografija fotokota, mogu preuzeti u bilo kojoj turističkoj zajednici Biogradske rivijere.

Najveća je nagrada  zasigurno osjećaj da su kroz zabavu i istraživanje otkrili najljepše vidike, najvažnije znamenitosti i, oku, često skrivene, posebnosti Biogradske rivijere koje im je vodič-igra Avantura à la carte servirala kao na pladnju.

Povezana vijest:

ILIRIJA ULAŽE 35 MILIJUNA KUNA U PODIZANJE KVALITETE SVOJIH SMJEŠTAJNIH KAPACITETA I NOVIH SADRŽAJA

Povezane vijesti:

Hrvatski HR English EN